İzmit'te, özel sektörde çalışan bir kişinin, sosyal medya üzerinden başlattığı çağrı üzerine bir grup kadın, kadına şiddeti protesto etmek için parkta toplandı. Eylemi organize eden Cihat Biçer’in, konuşması sırasında, "Her erkeğin olduğu gibi bizim de bazı ihtiyaçlarımız muhakkak var. Ama önemli olan bu ihtiyaçları normal, normal bir aile evladına, namusuna düşkün bir aile ferdine yapılmasını kesinlikle kınıyoruz." demesi, bir süre sonra da "Bir şarkı söyleyeyim." diye talepte bulunması ortalığı karıştırdı. Parkta bulunan bazı kadınlar, "O burada konuşulacak kelime mi? İhtiyaçlarımız var doğru bir kelime mi? İhtiyacın varsa git başka yere. Çok ağır bir konuşma olmadı mı? Ayrıca şarkı falan dinlemek istemiyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi. Biçer, konuşmasını bitirince, tepkilerin artması üzerine hemen alandan ayrıldı.

İzmit'te, özel sektörde çalıştığı belirtilen Cihat Biçer'in, sosyal medya üzerinden çağrısı üzerine bir grup kadın, Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan ile doruğa çıkan, kadına şiddete tepki göstermek için Cumhuriyet Parkı'nda toplandı. Eylemi organize ettiğini söyleyen Biçer, konuşmasında, tepkilerini dile getirmek için bir araya geldiklerini belirterek, "Ülkemizde, bu yaşamış olduğumuz şehirde, bir kardeşimiz ebediyen ahirete göç etmiş durumda. Biz de üzerimize düşen vazifeyi, Allah rızası için, tepkimizi dile getiriyoruz." dedi.

Biçer, ünlü olmayan kişilerin yeterli tepki ortaya konmadığına vurgu yaparak, şöyle devam etti: "Bu arkadaşımızın bizim için, toplumumuz için önemli olması için, illa televizyonlarda şarkı söylemesi ya da boy boy fotoğraflarının çekilip internetlere koyulması mı gerekiyor? Yani ünlü bir insan öldüğü zaman, bu toplum ayaklanıyor da toplum içerisinden, normal bir vatandaşın evladı öldüğü zaman neden bu toplum hiçbir şekilde kalkıp da ortaya tepkisini ortaya koymuyor?"

Biçer, konuşmasının bir bölümünde, "Ben de bir ananın evladıyım, her erkeğin olduğu gibi bizim de bazı ihtiyaçlarımız muhakkak var. Ama önemli olan bu ihtiyaçları normal, normal bir aile evladına, namusuna düşkün bir aile ferdine yapılmasını kesinlikle kınıyoruz." ifadelerini kullandı. Biçer, daha sonra "Gelin hep birlikte bir şarkı söyleyelim. Ben söyleyeyim. Siz yüksek bir sesle tekrar edin." dedi.

Bunun üzerine bazı kadınlar, Biçer'e tepki gösterdi. Biçer, buna rağmen, alandaki bazı kadınlarla birlikte, şarkı diye bahsettiği, "Bu genç yaşta tattı acıyı. Gözlerinden düşürdü yoktu artık o güzel bakışları..." sözlerini söyledi. Bu sırada alandakilerin tepkileri daha da arttı. Bazı kadınlar, "Erkekleri istemiyoruz. Biz bayanları istiyoruz. Sen kimsin? Bayanların konuşması lazım." diyerek tepkisini dile getirdi. Alanda bulunan bir erkek de "Arkadaşlar inin aşağıya. Terk edin orayı. Bayanlar konuşmak istiyor." karşılığını verdi.

Bazı kadınlar da Biçer'in konuşması sırasında "Her erkeğin bazı ihtiyaçları..." ifadesinin yer aldığı cümleye tepki gösterdi. Tepkisini dile getiren kadınlar, "O burada konuşulacak kelime mi? 'İhtiyaçlarımız var' doğru bir kelime mi? İhtiyacın varsa git başka yere. Çok ağır bir konuşma olmadı mı? Şarkı falan dinlemek istemiyoruz. Lütfen dinlemek istemiyoruz. Baştan yanlış girdi. Erkeklerin ihtiyacı var ne demek? Onu mu tartışmaya geldik. Çok ağır ve çirkin bir laf." ifadelerini kullandı. Biçer, konuşmasını bitirdikten sonra, hemen alandan ayrılmak zorunda kaldı. Eyleme katılan kadınlardan bazıları da yürüyüş yolunda, alkışlar eşliğinde yürüyerek tepkilerini dile getirdi.