Zonguldak'ta 8 Ocak 2014 tarihinde, kendisine şiddet uygulayan 18 yıllık eşi Muhammet Ali Erke'yi(38) boğarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuksuz yargılanan 4 çocuk annesi Ayşegül Erke(36), beraat etti.

Bir önceki duruşmada Savcının tutuklanmaması yönünde mütalaasını sunduğu olayla ilgili karar duruşması bugün görüldü.

Eyleminde meşru savunma ve zorunluluk hali bulunduğu gerekçesiyle 24 yıla kadar hapis istemiyle 1 yıldır ‘tutuksuz’ yargılanan Erke, Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yedinci ve son duruşmada hakim karşısına çıktı. Duruşmaya ölen Muhammet Ali Erke'nin babası Ethem Erke, kız kardeşi Derya Balkan ve avukatlar katıldı.

Muhammet Ali Erke'nin babası Ethem Erke ve kız kardeşi Derya Balkan da tutuksuz yargılanan Ayşegül Erke'nin tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti kararında, "Her ne kadar sanık hakkında eşini kasten öldürmekten dolayı kamu davası açılmış ise de eylemin meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri geldiği anlaşıldığından sanığa yüklenen suçtan ceza verilmesine yer olmadığı" ifadelerine yer vererek, Ayşegül Erke'nin beraatine hükmetti. Ayrıca sanığın suç soruşturması sırasında bir gün gözaltında kaldığı anlaşıldığından karar ve hükümlerin kesinleştiğinin ilgilisine tebliğinden itibaren 3 ay ve her halde karar ve hükümlerin kesinleşme tarihini izleyen 1 yıl içinde tazminat talebinde bulunabileceği yolu açık tutuldu.

Polisin yoğun güvenliği altında mahkemeden çıkarılan Ayşegül Erke, polis aracıyla adliyeden uzaklaştırıldı.

Mahkemenin kararına tepki gösteren baba Ethem Erke, "Savcı görevini yapmamıştır. O katilin avukatlığını yapmıştır. Adalet Bakanlığı'na bu işin yanlış olduğunu beyan ettim. Mahkemelere müdahale edemeyiz diye cevap geldi. Katilin söylediklerinin tamamı yalandır. Bir kere oğlumu boğmasının imkanı yok. Bu adli raporda da belirtilmiştir. Boyun kemiği kırılmıştır. Karara avukatlar itiraz eder. Bu karadan idam da çıksa benim acımın dinmesi mümkün değil. Benimle toprak olacak. Ama bu içerideki maaşıyla çalışan sorumsuz kişiler, ilahi adalet karşısında şaşmaz ceza görecek. Affı yok. Allah bana sabır versin. Sabrımı elimden almasın." diye konuştu.