Necip Fazıl Şehir Hastanesinde görevli doktor Şemi Atilla öncülüğünde yaklaşık 2 yıl önce kurulan müzik grubu, önemli gün ve haftalarda sahne alıyor. Aralarında öğretmen, mühendis, doktor ve esnafların da bulunduğu 15 kişiden oluşan koro, konserlerinde toplumsal sorunları ele alıyor. 

Bu yılın temasını "gönül incitme" olarak belirleyen grup, her türlü şiddete dikkat çekmeye çalışıyor. 

Grubun yöneticisi Atilla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önemli günlerde konser verdiklerini söyledi.

Koroda farklı mesleklerden kişilerin bulunduğunu anlatan Atilla, "Kimimiz sağlıkçı, kimimiz öğretmen, kimimiz esnaf kimimiz de mühendis. Aslında hepimizin profesyonel meslekleri var ama derdimiz şiddete 'hayır' demek" ifadesini kullandı.

Müziğin evrensel bir dil olduğunu vurgulayan Atilla, son günlerde artan şiddet olaylarına karşı toplumsal bilinç oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Nilgün Çamlıyurt ise şiddeti sadece darp şeklinde algılamadıklarını söyledi. 

Özellikle kadınların maruz kaldığı her türlü tacizin şiddet olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Çamlıyurt, şöyle konuştu:

"Başta kadın ve çocuklar olmak üzere şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuz belirtmek için böyle bir faaliyetin içerisinde yer aldık. Müzik evrensel bir dil. Bizler de bunu bir grup olarak en güzel şekilde dile getirebileceğimize inandık. Çalışmalarımızda da bu yıl şiddet temasını işlemeyi uygun gördük. Önceki konserlerimizde de farklı temaları işlemiştik."