Şehrimizde geçtiğimiz günlerde kesintisiz devam eden şiddetli rüzgârlar sonucu şehir genelinde ana ve ara refüjlerde devrilen, kırılan yahut eğilen ağaçlar; duyarlı halkımızın e-posta ve telefon aracılığıyla müdürlüğümüze ulaşan talep ve şikayetleri üzerine Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gece-gündüz ayırt etmeden en kısa zamanda müdahale edilipyerinden alınmış veya hereklerle sabitlenip kırılan dalları da budanarak koruma altına alınmıştır.

Şiddetlirüzgar sebebiyle devrilmiş ağaçlara; herhangi bir kazaya meydan verilmeden önlem alınması olası bir kaza riskini ortadan kaldırmış oldu. Bu konuda hassasiyetlerini dile getiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri bu bağlamda, duyarlılığından dolayı halkımıza müteşekkir olduğunu aynı zamanda en az kayıpla bu ağaçların tekrar doğaya kazandırılmasına veya yerlerine yeni ağaçların dikilmesine başlayacaklarını söylediler.
Ayrıca yetkililer bu tür durumlarda 153 Alo Zabıta, 228 46 00 Belediye telefonuna veya internet sitesi üzerinden Çözüm Masasına bilgi verilirse müdahalenin daha hızlı olacağını salık verdiler.