Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çolaklı mahallesindeki bıçaklı kavgada bir kişinin öldürülmesinin ardından Manavgat'a bağlı turizm beldesi olan Side'deki dükkanlar taşlı saldırıya uğradı. Çok sayıda dükkanın camları kırıldı.

Sosyal medya üzerinden haberleşen 500 kişilik grubun gece saatlerinde turistik dükkanların camlarını kırdığı bildirildi. Grup üyelerinin 'Polise ve Mehmetçiğe kalkan eller kırılsın' diye slogan attıkları, ellerindeki sopalarla ve taşlarda Side Antik Tiyatro önünden Apollon Tapınağı'na ulaşan yol güzergahında bulunan dükkanlara saldırdıkları öğrenildi.

Side'de dükkanlarının saldırıya uğradığını öğrenen esnaf, camların parçalanmış olduğunu görünce şaşkınlık geçirerek olaylara tepki gösterdi. Side'ye gelen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, esnafa geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bir esnaf, "Başkanım Allah aşkına bu insanlık mı, böyle bir tepki olur mu, bunun adı vandallıktır. Esnafın malına zarar verilerek teröre karşı tepki mi gösterilir. Şehitlerimiz var acımız büyük ama esnafın dükkanlarının camları kırılarak ve içindeki mallara zarar verilerek tepki gösterilmez. Bunun adı eşkıyalıktır. Benim dükkanımın güvenliğini jandarma sağlamayacaksa devlet nerede. Teröre karşı böyle tepki olmaz. Dükkanın camlarını kırdıkları gibi bir de dükkan içinden 200 saat almışlar" diye tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen de böyle bir olayın Manavgat'ta olmaması için 2 gündür uyumadığını söyledi. Side'de böylesi bir olay yaşandığı için derin üzüntü içinde olduğunu belirten Sözen, gördüğü manzara karşısında söyleyecek bir söz bulamadığını, ülke genelinde ve Manavgat'ta, şehit acısı yaşanılan böylesi bir dönemde bu tür olayların kendisini derinden yaraladığını kaydetti. Jandarma ekipleri, başka olayların olmaması için bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı.