Sivas Demir Çelik Fabrikası (SİDEMİR) işçileri, fabrikanın keyfi olarak çalıştırılmadığı ve maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle eylem yaptı.

İki senedir eylemleriyle gündemde olan SİDEMİR işçileri, yeniden meydanlara indi. Çelik-İş Sendikası önünde toplanan yaklaşık 200 işçi, kent meydanına doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar atan ve pankartlar taşıyan işçiler, haklarını alamadıklarını ve evlerine ekmek götüremediklerini söyledi. İşçiler, 'Biz buradayız Vali nerede', 'Sivas fabrikaya sahip çık', 'İşçi burada vekiller nerede', 'Bunların hesabı sandıkta sorulur', 'Vur vur inlesin Davutoğlu dinlesin' şeklinde sloganlar attı.

İşçiler adına açıklama yapan Hak-İş’e bağlı Çelik-İş Şube Başkanı Mustafa Erturhan, işçilerin zor durumda olduğunu kaydederek, “Yaklaşık 11 yıldır Sivas Demir Çelik Fabrikası'nda çalışan kardeşlerimiz haklarını ve tek sermayesi olan alın terini zamanında ve hakkıyla alamadığı için çok zor durumda kaldıkları ve evlerine ekmek dahi götüremez hale geldikleri görülmektedir.” dedi.

“Özellikle son aylarda fabrikanın keyfi çalıştırılmaması ve bu durumda çalışan arkadaşlarımıza hiçbir şekilde ücretleri ödenmemiş ve yaklaşık 8 aydır toplu iş sözleşmesini taraflar defalarca bir araya gelmelerine rağmen sürüncemede bırakmışlardır.” diyen Erturhan, şöyle devam etti: “Artık bu gidişatı arkadaşlarımız kaldıramaz hale gelmişlerdir. Sonuç ne olursa olsun bu gidişata bir son verme zamanı gelmiştir. Tüm Sivas halkını ve sivil toplum örgütlerini bu haklı mücadelemize destek vermeye bekliyoruz.”

İşçiler açıklamanın ardından bir süre daha slogan atmaya devam etti. Bu arada işçilere MHP milletvekili aday adayı Muammer Demirci ile CHP milletvekili aday adayı Adem Demir de destek verdi. İşçiler haklarını alana kadar protesto eylemlerine devam edeceğini söyledi. Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri de, eylemin uzaması üzerine meydanda tedbir aldı.

Daha sonra işçiler saygı duruşunda bulunup istiklal Marşı okuyarak olaysız bir şekilde dağıldı.