Şifa Üniversitesi Hastanesi, anjiyo benzeri bir yöntemle kalp aort kapağı değişimine imkan tanıyan Transcatheter Aortic Valve Implantation (TAVI) ile bugüne kadar 100 hastayı sağlığına kavuşturdu. Hastanenin TAVI ekibi, yenilenen Şifa Kalp Hastalıkları ve TAVI Merkezi’nin açılışıyla iki sevinci birarada yaşadı.

Yaşı veya bazı hastalıkları dolayısıyla açık kalp ameliyatı yapılması riskli bulunan hastaların kalp aort kapağı, TAVI tabir edilen bir yöntemle değiştiriliyor. Anjiyo benzeri bir yöntemle yapılan değişimle hastalar, iki gün gibi kısa bir sürede sağlıklarına kavuşup taburcu olabiliyor. Yaklaşık iki yıldır bu yöntemi uygulayan Şifa Üniversitesi Hastanesi TAVI ekibi, geçen gün iki mutluluğu birarada yaşadı. 100. ameliyatı yaparak 84 yaşındaki Perihan Totuk’u sağlığına kavuşturan ekip, hem bu başarıyı kutladı hem de yenilenen Kalp Hastalıkları ve TAVI Merkezi’nin açılışıyla daha donanımlı bir merkeze kavuştu. Yenilenen merkezi açan Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, TAVI ekibini başarılarından dolayı kutladı. Dekan Sarsılmaz, “Yeni merkezimizi Allah, hayırlı uğurlu eylesin. Kardiyoloji ekibimiz çok güzel işler yapıyor. Arkadaşlarımız, TAVI yöntemiyle bugüne kadar 100 hastamızı sağlıklarına kavuşturdular. Yeni merkezimizde çok daha fazla hastaya hizmet verecekler.” diye konuştu.

AORT KAPAĞI İKİNCİ KEZ DEĞİŞTİ

Açılışın ardından 100. TAVI hastasını ziyaret eden Prof. Dr. Talat Tavlı ise her hastaya bunu uygulamadıklarını belirterek, “SGK, açık kalp ameliyatının çok riskli olacağı hastalar için TAVI’ye onay veriyor. 100. TAVI operasyonunu yaptığımız Perihan Totuk da 84 yaşında ve aort kapağı ikinci kez değişiyor. Bundan dokuz yıl önce biyoprostetik kapak takılmış ancak zaman içinde bu kapak işlevsiz hale gelince, TAVI yöntemiyle hastamızın kalp aort kapağını değiştirdik. Diğer hastalıkları veya yaşı itibariyle açık kalp ameliyatını kaldıramayacak hastalarımızda, TAVI yöntemi imdadımıza yetişiyor ve çok başarılı sonuçlar elde ediyoruz.” diye konuştu.