Dünya Kadınlar Günü, Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde birçok farklı etkinlikle kutlandı.

Kadınlar Gününün ilk sürprizi Şifa Üniversitesi Hastanesi yöneticilerinin sabah mesaiye başlayan kadın çalışanları kapıda karanfillerle karşılaması oldu. Şifa Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Direktör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Uyar, Bornova Eğitim ve Uygulama Hastanesi İşletme Müdürü Murat Okumuş, İşletme Müdür Yardımcıları Murat Tunç ve Nuh Öztürk ile KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ziya Özüer; mesaiye gelen kadın çalışanların gününü kutlayarak, karanfil ve hediyelerini verdiler.

PERSONELİN YÜZDE 70’İ KADIN

Yrd. Doç. Dr. Murat Uyar, kadına verdikleri değerin hiçbir zaman sözde kalmadığını belirterek, “Biz kadınlarımıza gerçek anlamda değer veriyor ve çalışmalarımızla da bunu ortaya koyuyoruz. Şifa Üniversitesi Hastanesi, 2. İzmir İstihdam Zirvesi’nde en çok kadın istihdam eden İzmir’deki 5 kuruluştan biri olarak ödüle layık görüldü. O günden sonra da kadın istihdam oranımız giderek arttı ve artmaya da devam ediyor. Bugün için 2300’ün üzerindeki personelimizin 1700’ü, yani yaklaşık yüzde 70’i kadınlardan oluşuyor. Biz bundan gurur duyuyoruz. Bu değeri kadın, anne ve bebek sağlığına yaptığımız yatırımlarla da ortaya koyuyoruz. Yoksa bugün yapılanlar bir törenden ibarettir. Dünya Kadınlar Gününde kadın personelimizi bir kez daha unutmadığımızı, onlara değer verdiğimizi hatırlatmak istedik.” şeklinde konuştu.

Yapılan törenin ardından hastane yöneticileri, tüm birimleri gezerek, kadın çalışanlarla, hastanede yatmakta olan veya polikliniklere gelen kadın hastalara, o güne özel hazırlanan hediyeleri takdim edip, günlerini kutladı.

'KADINA ŞİDDETE HAYIR'

Farkındalık oluşturmak ve son günlerde kadınlara yönelik meydana gelen vahşi cinayetleri kınamak amacıyla; hafta boyunca Şifa Üniversitesi Hastanelerindeki birçok noktaya ‘Kadına Şiddete Hayır’ afişleri asıldı. 6 Mart Cuma gününden başlayarak 8 Mart Pazar gününe kadar 3 gün boyunca tüm erkek personel de yakalarında Kadınlar Gününü kutlayan ve ‘Kadına Şiddete Hayır’ yazan birer kokart taşıdı.