Şifa Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin kurduğu ‘Şifalı Eller Kulübü’, Nepal’de meydana gelen depremde zarar gören insanlar için 9 bin 725 lira toplayarak Kimse Yok Mu Derneği'ne teslim etti. Öğrenciler ayrıca Nijer’de bir su kuyusu açmak için de yardım topladı. Toplanan yardımlar Kimse Yok Mu Derneği’ne teslim edildi.

Şifa Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Şifalı Eller Kulübü’ne mensup öğrenciler, Nepal ve Nijer için aralarında maddi yardım topladı. Öğrenciler, Nepal’deki depremden zarar görenler için 9 bin 725 lira tapar topladı. Toplanan para Kimse Yok Mu Derneği İzmir Şubesi’ne teslim edildi. Öğrenciler ayrıca, Nijer’de de bir su kuyusu yapılması için yardım topladı.

Toplanan yardımlar Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Melek Güngördü’ye teslim edildi. Yardımların teslim alınmasında konuşan Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Melek Güngördü, Şifa Üniversitesi öğrencilerine toplanan yardımlar için teşekkür etti. Öğrencilerin Nepal için yardım toplamasının ve Nijer için bir su kuyusu açılmasına vesile olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini aktaran Güngördü, şöyle konuştu: “Kimse Yok Mu, 22 ülkede bu yaptığınız yardımla 2 bin 500’üncü su kuyusunu açmış olacak. Açılan su kuyularının içinde ve özellikle bunu kız öğrencilerinin getirmiş olması, onların elinden almış olmamız bizim için çok sevindirici bir şey. Çünkü Afrika ülkelerinde bu suları tepelerinde, başlarında, omuzlarında taşıyarak kilometrelerce yolu yürüyerek getirip götüren, hastalanan pek çok kadın, kız var. O yüzden kız öğrencilerinin bu yardımı düşünerek Şifa Üniversitesi bünyesinde bu yardımları toplamaları, su kuyusu açmaları, Nepal’e yardım götürmeleri çok anlamlı. Ben de Kimse Yok Mu’nun yönetim kurulu üyesi olarak bu yardımı onlardan almakla gurur duyuyorum, çok mutlu oluyorum. Çok teşekkür ediyorum. Rabbim razı olsun. Yaptıkları hizmetleri inşallah ahirette de kendilerine göstersin. Çünkü çok büyük hizmet bunlar. Oralardaki insanlar gerçek anlamda çok muzdarip. Afrika’da açılan bir su kuyusunun yüzlerce, binlerce insana ulaşması, şükretmesi, teşekkür etmesine vesile olunuyor bu hizmetler ve yardımlar. Yani dünyada yapılacak en büyük hayır ve hizmetlerden birisidir bu su kuyusu. Ve deprem konusunda mağdur olan insanların aldığı yardımlar gerçekten hem dünyada hem ahirette insanların yüzünü güldürecek yardımlar diye düşünüyorum.”

Üniversitede topladıkları yardımları teslim eden Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Reyyan Karakullukçu da, Şifalı Eller Kulübü üyesi olduklarını belirterek, “Kulüp olarak yardımlarda bulunuyoruz. Afrika’da 65 kişinin katarakt ameliyatı olmasını sağladık. Somali, Mali, Kamerun’da sağlık taramaları ve yardımlarda bulunduk. Suriye kamplarına 750 çuval un ve kıyafet yardımlarında bulunduk. Köy okullarına kitap ve hediyelerde bulunuyoruz. Bu yardım faaliyetlerimizi zaman zaman ihtiyaca binaen yapıyoruz. Nepal yardımımızı iki hafta içinde, final haftamızda topladık. 9 bin 725 lira kadar bir yardımda bulunduk. Bunun için üniversitelerimiz, akademik kadro, idari kadro gezildi. Hastanelerimiz gezildi. Maddi yardımlarda bulunanlara çok teşekkür ederiz. Aynı zamanda bu yardımları toplamak için kermeslerimiz oldu, yöresel faaliyetlerimiz oldu” diye konuştu.