Türkiye’nin sağlık üniversitesi Şifa, ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşıyor. Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) da dokuz bölümde mezun verdi. Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü de bu yıl ilk lisansüstü ve doktora öğrencilerini mezun etmenin heyecanını yaşadı. Şifa’nın ilk mezunları için Buca kampüsünde görkemli bir tören hazırlandı. Başta Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yusuf Erdoğan olmak üzere yönetici ve akademisyenlerin hazır bulunduğu törende 412 Şifa öğrencisi diploma aldı ve keplerini havaya fırlattı.

Ali İhsan Varol’un sunuculuğunu yaptığı gece, mezun olacak öğrencilerin yerlerini alması ile başladı. Törende ilk konuşmayı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Habibe Kuşoğlu yaptı. Kuşoğlu, “Bugün mezun oluyoruz. Her bitiş, yeni bir başlangıçtır. Bu gece de bizim için yeni bir başlangıç olacak.” dedi. Bu konuşmanın ardından bölüm birincileri sahneye davet edildi. SHMYO Ağız ve Diş Sağlığı’ndan Betül Kandemir, Anestezi’den Hatice Bağrıaçık, Elektronörofizyoloji’den Hatice Dolunay, Fizyoterapi’den Ayşe Aylin Özkan, Odyotemtri’den Ayşenur İkiz, Optisyenlik’ten Fisun Serbest, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik’ten İbrahim Halil Aksin, Tıbbi Görüntüleme Tekniklerliği’nden Betül Özkale ve Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği’nden Eda Ön, bölümlerinin birincileri olarak plaketlerini SHMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhittin Akyıldız’dan aldı. Sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi birincileri Beslenme ve Diyetetik’ten Senanur Gülseven, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon’dan Merve Kurt ve Hemşirelik’ten Ümmü Gülsüm Vural sahneye davet edildi. Bölüm birincilerine başarı plaketlerini, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Vural verdi.

İLK LİSANSÜSTÜ VE DOKTORA MEZUNLARI

Sağlık Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans ve doktora mezunları ise diplomalarını, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Atabay’dan aldı. Mezun olan öğrencileri tebrik eden Prof. Dr. Atabay, “Bugün lisans eğitimi ile eşzamanlı lisansüstü eğitim mezunlarını da vermenin kıvancını yaşıyoruz. Bu, uluslararası düzeyde bir üniversite olmanın önemli bir koşuludur.” diye konuştu. Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi Merve Kurt ile SHMYO birincisi Odyometri bölümü öğrencisi Ayşenur İkiz’e başarı plaketlerini, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş verdi. Plaketlerini alan fakülte ve MYO birincileri, bir geleneği de yerine getirerek kütüğe bröve çaktı.

'HASTAYLA EMPATİ KURUN'

Kısa bir süre sonra sağlık ordusuna katılacak Şifa'lılara önemli tavsiyelerde bulunan Rektör Ateş, “Sevgili gençler, şu talebe cübbelerinizi hiçbir zaman üzerinizden çıkarmayın. Bugün sadece üniversite dersleri bitti ama eğitiminiz hayat boyu devam edecek. Çalışma ve akademisyenlik hayatınız süresince hep eğitime açık olun. Sizlere hatırlatmak istediğim bir konu da şu, muhatap olacağınız hastalar hep sıkıntılı olacaklardır. Bizim hekimler ve sağlıkçılar olarak problemsiz zamanımız olmaz ama empati yaparak, kendinizi o hastaların yerine koyarak onları anlayabilir, onları daha müşfik bir şekilde tedavi edebilirsiniz. Hiçbir zaman empati gömleğinizi de üzerinizden çıkarmayınız.” diye konuştu.

ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE

Şifa Üniversitesi’nin başka bir özelliğinden de söz eden Prof. Dr. Ateş, “Ülkemizde 200’e yakın üniversite var. Henüz çiçeği burnunda bir üniversite olan Şifa, Türkiye’de öğrenci sayısına göre dünyanın farklı ülkelerine en çok öğrenci gönderen üniversitedir. Erasmus’la, ABD staj programlarıyla, onlarca üniversite ile yapılan anlaşmalarla öğrencilerimize buralarda staj yapma imkanları sağlandı.” dedi. Ateş, mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek sözlerini tamamladı.

Gecenin son konuşmasını ise Mütevelli Heyeti Başkanı Erdoğan yaptı. Şifa markasını bugünlere taşıyan herkese teşekkür eden Prof. Dr. Erdoğan, “Sağlık gibi kutsal bir yolu seçen, dört yıllık bir maratonu bitiren mezunlarımızı kutluyorum. Yolunuz ak, yoldaşınız hak olsun.” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN KONSER

Diploma törenine geçilmeden önce öğrenciler Bengü Burcu İpek, Gizem Taban ve Beyza Kuşcu, küçük bir konser verdi. Ardından 412 öğrenci sahneye davet edilerek diplomaları verildi. Mezuniyet töreni, bütün mezunların yer aldığı büyük aile fotoğrafı cektirilmesi, keplerin havaya atılması ve havai fişek gösterisiyle son buldu.