Şifa Üniversitesi’nde, Erasmus+ 2014-2015 döneminde Avrupa Birliği ülkelerine gidecek öğrenciler için son hazırlıklar yapıldı. Bu yıl 18 öğrenci, Erasmus kapsamında yurtdışındaki çeşitli üniversitelerde yaz eğitimini tamamlayacak.

Önümüzdeki günlerde kabul aldıkları üniversitelere doğru yola çıkacak öğrenciler, Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından düzenlenen “SIFA Study Abroad 101” eğitim seminerinde biraraya geldi. Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Atabay, Prof. Dr. Erika Sivarajan Froelicher ve Uluslararası Programlar Ofis Sorumlusu Ahmet Sezer, bir bölümü ilk kez yurtdışında olan bir eğitim programına katılacak öğrencilere deneyimlerini aktardı. Avrupa’da başta İngiltere, Hollanda, Belçika ve İsveç olmak üzere birçok ülkeye dağılacak Şifa Üniversitesi öğrencileri de kafalarındaki soruları sorma imkanı buldu.

Prof. Dr. Atabay, Şifa Üniversitesi’nin Türkiye’de nisbi olarak yurtdışına en çok öğrenci gönderen üniversitelerin başında geldiğini belirterek, “Sadece Erasmus öğrenci değişim programıyla yurtdışına öğrenci göndermiyoruz, dünyanın farklı ülkelerindeki birçok üniversiteyle ikili anlaşmalarımız var. Başta ABD olmak üzere her yıl dünyanın birçok ülkesine öğrenci gönderiyoruz. Öğrencilerimiz gittikleri ülkelerde ve üniversitelerde birçok yeni bilgi ve deneyim elde ediyor, farklı bir vizyonla geri dönüyorlar.” dedi. Atabay, daha sonra farklı ülkelerden örnekler vererek eğitim, ulaşım, beslenme, üniversitelerdeki akademik ilişkiler, güvenlik ve günlük yaşam alışkanlıklarıyla ilgili öğrencileri bilgilendirdi ve deneyimlerini aktardı.

Prof. Dr. Froelicher ise çeşitli ülkelerde kullanılan dil ve aksanlar ile öğrencilerin eğitim alacağı üniversitelerdeki uygulamalar hakkında birikimlerini anlattı. Froelicher, “Gittiğiniz ülkelerde, iyi İngilizce biliyor olsanız dahi farklı aksanlarla konuşan insanlarla karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumda çekinmeyin, iletişimden kaçmayın. Karşınızdaki kişiyi anlamadığınızda, mutlaka sözlerini tekrar etmesini isteyin.” dedi.

Seminerde ayrıca seyahatten önce yapılması gereken son hazırlıklar ve kontrol listeleri hakkında da bilgi verildi.