Kurulduğu 2010 yılından itibaren her yıl kontenjanlarını yüzde 100 dolduran Şifa Üniversitesi’nde gelenek bozulmadı. ÖSYM yerleştirme sonuçlarına göre 925 kişilik 2015/2016 yılı kontenjanı tamamen doldu.

Şifa Üniversitesi, kurulduğu yıldan bu yana eğitim verdiği bütün branşlarda ÖSYS başarı sıralamalarında derece yapıyor ve kontenjanını da yüzde 100 dolduruyor. ÖSYM’nin açıkladığı 2015/2016 sonuçlarına göre Şifa, bu başarıyı bir kez daha elde etti. Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri fakülteleriyle Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için belirlediği 925 kişilik kontenjanını tamamen doldurdu. Böylece beşinci yılında kontenjanını yüzde 100 doldurarak, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri için zor bir rekora imza attı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yine şampiyonların tercihi değişmedi. 575,54463 puanla Türkiye’de tıp fakültesini tercih etmiş en yüksek puanlı öğrenci unvanını kazanan Ahmet Kürşat Soydan’ın da tercihi Şifa Üniversitesi oldu.

36 YILLIK BİRİKİM

Dünyanın prestijli üniversiteleriyle ikili anlaşmalar yapmak üzere yurtdışında bulunan Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, ÖSYM’nin yerleştirme sonuçlarını değerlendirdi. Başarının Şifa Üniversitesi için gelenek haline geldiğini belirterek Prof. Dr. Ateş, “Öncelikle üniversitemize güvenerek tercih eden öğrenci ve velilerimize ve bu öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen öğretmenlere teşekkür ederiz. Şifa Üniversitesi, bu başarıyı tam beş yıldır üst üste tekrarlıyor. Öğrenci ve velilerimizin bu teveccühü, bizim sorumluluklarımızı arttırıyor. ‘Türkiye’nin sağlık üniversitesi’ sloganıyla yola çıktık, bütün gücümüzle bunun hakkını vermeye çalışıyoruz. Öğrenci sayısına oranla gerek Erasmus gerekse ikili anlaşmalarla yurtdışına en çok öğrenci gönderen üniversite olduk. Şifa Üniversitesi’nin başarılarında, 36 yıllık Türkiye Tabipler Vakfı’nın ve tam 32 yıldır durup dinlenmeden milyonlarca insanımıza şifa dağıtmış olan sağlık kuruluşlarımızın büyük payı var. Üniversitemiz, böylesine büyük bir birikimin üzerine bina edildiği için daha ilk yılında bütün fakülte ve bölümlerinde Türkiye dereceleri elde etmiş ve beş yıldır da bu başarısını sürdürüyor.” diye konuştu.

'ŞİFA, YAPTIĞI İŞİN EĞİTİMİNİ VERİYOR'

Şifa Üniversitesi’nin, 32 yıldır sağlık hizmeti veren hastanelerinin elde ettiği bilgi ve birikimi sağlık sektörünün genç profesyonellerine aktardığını belirten Prof. Dr. Ateş, “Hedefimiz, Şifa olarak sağlık hizmetlerinde oluşmuş olan marka değerimizi sağlık eğitimine de taşımak, bu alanda dünya standartlarında nitelikli mezunlar verebilmektir. Bu yıl ilk ön lisans, lisans, lisansüstü ve doktora öğrencilerimizi mezun etmenin mutluluğunu yaşadık. Bunların yanısıra bir diğer mutluluğumuz da Şifa Üniversitesi’nin bilinçli olarak tercih edilmesidir. Geride bıraktığımız beş yıla baktığımızda öğrencilerimizin yüzde 66’sı, üniversitemizi ilk üç tercihi arasına yazarak kazanmış ve yerleşmişlerdir.” dedi.

MEZUN OLANIN İŞİ HAZIR

Şifa Üniversitesi’nin bu yıl ilk mezunlarını verdiğini hatırlatan Prof. Dr. Mehmet Ateş, “Mezunlarımızın yüzde 80’ini, daha mezuniyetlerinin ilk ayında işe yerleştirdik. Mezunlarımıza bir ay tatil yapmaları için süre bıraktık, ardından da 1 Temmuz 2015 tarihi itibariyle işe başlattık. Hedefimiz, daha mezun olmadan Şifa öğrencilerinin tamamının işlerini hazırlamaktır. Bu hedef doğrultusunda kurduğumuz kariyer merkezimiz de çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.