Havaların iyice ısındığı yaz aylarında vatandaşlar hem serinlemek hem de şifa bulmak için Kütahya’nın Dereli Kaplıcaları'na rağbet gösteriyor.

Tavşanlı ve Emet ilçelerinin sınırında bir vadide bulunan kaplıcaya vatandaşlar adeta akın ediyor. Yaklaşık 40-50 derecede olan kaynar doğal su şifa arayanlar tarafından büyük rağbet görüyor.

Birçok hastalığa ve kırık çıkıklara da iyi geldiği bilinen Dereli kaplıcalarına çevre il ve ilçelerden de vatandaşlar geliyor. Ayrıca açık havuzlarda da vatandaşlar serinlemek için burayı tercih ediyor. Günlüce Köyü muhtarlığı tarafından işletmesi gerçekleştirilen kaplıcalar doğal görünümünü koruyor. Kaplıcalar üç ana bölümden oluşurken yenilenen haliyle en çok fırın adı verilen ve açık havuzu bulunan kısım ilgi görüyor.

Kaplıcaya günü birlik gelen Celalettin Altay, “Burası, Türkiye’nin sayılı şifalı kaplıcalarından bir tanesi. Sıcak havalarda serinletici açık havuzu, kışın soğukta ise kaynar suları var. Ayrıca sıcak su ile sırt masajı yapılan bölüm yapılmış. Burası yaz kış faal durumda. Bursa’dan, İstanbul’dan, Eskişehir’den şifa bulmak için turlarla gelenler oluyor. Yazın ise yurt dışından gurbetçiler en çok rağbet gösteriyor." diye konuştu.
Kaplıcalara şifa için gelen Mustafa Can ise hemen her fırsatta Dereli Kaplıcaları'na geldiklerini ifade ederken, “Geçtiğimiz ay oğlum kaza geçirdi ve ayağında kırık oldu. Onun için buraya sık sık geliyoruz. Açık yara ve kapalı yaralara da iyi geliyor, şifa buluyoruz.” dedi.

Günlüce köyü muhtarı Adem İnan, “Şifa kaynağı Kaplıcalarımızda yenilikler yaptık. Gün geçtikçe daha da çok ilgi görmeye başlıyor. Sadece Kütahya civarından değil, Türkiye’nin değişik şehirlerinden de özellikle şifa bulmaya geliyorlar. Ayrıca yeni yapılan 12 metre genişliğindeki yolun tam olarak faaliyete geçmesi ile ulaşımı daha kolay olacak. Şu an için Günlüce köyü, Kışlademirli köyü yol güzergahından kolay ulaşılabileceği gibi, Çörtlen Deresi yolundan da yol çalışması nedeniyle kontrollü olarak Tavşanlı-Kütahya istikametinden gelinebilir.” ifadelerini kullandı.