Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Üyesi ve 48. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Aydın Kalyoncu, lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmaların sigortacılık alanında son dönemde önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyleyerek, sigorta şirketlerinin fiyatlarında standart olmadığını belirtti.

Lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmaların sigortacılık konusunda yaşadıkları sorunlar BTSO’da masaya yatırıldı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, komitelerin ve konseylerin çalışmalarıyla BTSO’nun projelerine yön verdiğini ifade etti. Bursa’nın ülke ekonomisinin lider şehirleri arasında bulunduğunu, bu nedenle kentteki ekonomik faaliyetlerin de yoğun olarak gerçekleştiğini belirten Duran, komite ve konseylerin görüşlerini rapor haline getirerek en üst düzeyde ele aldıklarını kaydetti.

FİYATLARDA STANDART YOK

BTSO Meclis Üyesi ve 48. Meslek Komitesi Başkanı Kalyoncu, lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmaların sigortacılık alanında son dönemde önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Sigorta şirketlerinin fiyat farklılıklarının sektörü olumsuz etkilediğini dile getiren Mehmet Aydın Kalyoncu, “Sigorta şirketlerinin fiyatlarında standart oluşmalı.” dedi.

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap ise lojistik sektörünün iş yapması halinde Türkiye’nin bütün sektörlerinin büyüyeceğini ifade etti. Lojistik firmalarının yaşadıkları sorunların temelinde trafik sigortasındaki olağanüstü artışların olduğunu belirten Kasap, firmalara profesyonel aracılarla çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Tramer sisteminde yapılan değişiklikle sigorta şirketlerinin araçla ilgili tüm bilgilere ulaşılabildiğine dikkat çeken Kasap, “İyi sicile sahipseniz, hasar priminde de pazarlık gücü kazanabilirsiniz. Sektördeki firmaların birlikte ve güçlü hareket etmeleri önemli kazanımlar sağlayabilir.” ifadelerini kullandı.