Siirt Özel Celal Değer İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine programlı ders çalışmanın faydaları anlatıldı. Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Servisi tarafından, okul öğrencilerine yönelik 'Rehberlik (PDR) Servisi Tanıtımı ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri' konulu seminer düzenlendi.

Okul Rehberlik (PDR) Uzmanı ve Aile Danışmanı Davut Bayazıt tarafından verilen seminerde, öğrencilere Rehberlik (PDR) servisinin amaç ve işlevleri hakkında ve verimli ders çalışma yöntemleri hakkında bilgi verildi. Bayazıt, öğrencilere, “Verimli ders çalışma yöntemleri, zamanı doğru kullanma, aile içi sorunlar, öfke kontrolü, sınav stresi ve sınavlar hakkında bilgi almak için, Rehberlik (PDR) servisi olarak daima yanınızdayız.” dedi.

Bayazıt, öğrencilere mutlaka ders çalışma programlarının olması gerektiğini, en kötü programın bile programsızlıktan daha iyi olduğunu ve programlı çalışmanın öğrencilere başarı getireceğini söyledi. Bu konuda öğrencilere her türlü desteği verdiklerini ifade eden Bayazıt, “Programlı çalışan bir öğrenci, zamanı kontrol altına almış olur, derslerine daha düzenli çalışır, sosyal faaliyetlerine zaman ayırır ve düzenli ders çalışma alışkanlığı kazanır. Anne ve babanızın, sürekli oğlum-kızım ders çalış demesinden kurtulmuş olursunuz, bunun için mutlaka bir ders çalışma programınız olsun.” diye konuştu.

Bayazıt, “Öğrencilere okulda öğretilen derslerin o gün içerisinde mutlaka tekrar edilmesi yapılan programın uygulanması için çok önemlidir. Konuların tekrar edilmesi, öğrenilen derslerin pekiştirilmesi demektir. 'El-tekraru Ahsen velav kane yüzseksen.' yani tekrar yüzseksen defa olsa da güzeldir. Okul hayatında başarıya giden en kolay ve en etkili yol öğrencinin kendine ders çalışma programı yapmasıdır. Böylelikle ders ve sınav başarısı mutlaka gelecektir.” dedi.