Siirt merkezli 6 ilde önceki gün emniyet mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 11 polisten 10’u sabah serbest bırakıldı, bir polis memuru tutuklandı. Bir polis memurunun da ifade işlemleri devam ediyor. Sabah erken saatlerde Siirt Adliye binası önüne gelen vatandaşlar, bina önüne alınmadı. Emniyet güçleri ve adliye yöneticileri adliye binasının 200 metre gerisinde toplanmalarını söyledi. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan polislere destek verdi.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı önceki günlerde ‘usulsüz dinleme’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 12 polis hakkında gözaltı kararı çıkartmıştı. Gözaltına alınan polisler, dün emniyetteki ifadeleri tamamlandıktan sonra belirli aralıklarla adliyeye sevk edilmişti. Adliyedeki işlemleri tamamlandıktan sonra 10 polis serbest bırakıldı, eski Mersin İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan ise tutuklandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Siirt’e gelmesi geciken bir polis memurun da ifade işlemi sürüyor. Serbest bırakılan polisler, sabah saatlerinde adliye binasından çıktı.

Gözaltı boyunca polis eşleri, yakınları ve vatandaşlar adliye ve emniyet binasının önünde Kur'an- Kerim okudu, dua etti. Siirt Adliye Sarayı binasının dışında toplanan vatandaşlar, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan polislere destek verdi. Vatandaşlardan İsmail Kurt, bu gözaltıların 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonraki algı operasyonlarının devamı olduğunu söyledi. Kurt, "Bunlardan biri de Siirt oldu. Malumunuz bunlardan birisi de delilsiz olarak içerde tutuluyor. 10 kişi de serbest bırakıldı. Bu aynı şekilde ‘İç Güvenlik Yasası Tasarısı'yla biraz zamanlama gibi. Türkiye farklı bir süreçten geçiyor." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Aycan Erdem ise "Bu zulümün artık bitmesini istiyoruz. Bu zulüm mutlaka burada bitecek ama ahirette karşılığını kat kat fazlasıyla onlar görecektir. Zulüm bitsin, Allah var gam yok. Bizim tek bir vekilimiz var o da Allah’tır." ifadelerini kullandı.