Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın şikayeti üzerine ifade verdi. Efkan Ala’ya mahkemeye gelmesi çağrısında bulunan Ankut, “Yoksa şikayetlerini cami avlusuna bırakılan bebekler gibi bırakıp sıvışıp gitmesinler. Onların mahkemesinde onların savcı ve yargıçları karşısında onlarla hesaplaşmaya hazırız.” dedi.

HKP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında silah taşıdığı belirtilen MİT TIR’ları gerekçe gösterilerek Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne savaş suçu başvurusunda bulunmuştu. HKP’liler Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin başvurularını incelemeye aldığını belirtti. HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut, bu girişimleri üzerine Efkan Ala’nın kendileri hakkında hakaret, iftira ve suç uydurma iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti. Ankara’da açılan soruşturma kapsamında talimatla İstanbul Adalet Sarayı’na ifade vermeye gelen Ankut ve HKP’liler basın açıklaması yaptı.

Açıklama öncesinde polis ile grup arasında Çağlayan Meydanı’nın bariyerlerle çevrilen bölümü içerisinde açıklama yapıp yapmama tartışması yaşandı. Uzun süre devam eden tartışmanın ardından polis grubun yanından ayrılırken Hkp’liler da basın açıklaması yaptı.

Efkan Ala’yı mahkemeye gelmeye davet eden Ankut, “Sanıyorlar ki bizi korkutacaklar, hayır. Efkan Ala’ya buradan davetimizdir. Yalnız gelme. AKP’nin büyük patronunu da küçük patronunu da MİT başkanınızı da al gel. Biz hepinizi birden dava ettik. Yoksa şikayetlerini cami avlusuna bırakılan bebekler gibi bırakıp sıvışıp gitmesinler. Onların mahkemesinde, onların savcı ve yargıçları karşısında onlarla hesaplaşmaya hazırız. Davetimizdir. Bu davetten kaçan namerttir.” dedi.

Ala’nın kendilerine iftira suçlamasında bulunduğunu kaydeden Ankut, “Neyin iftirası bu?” diye konuştu. İki bin TIR dolusu silah gönderildiğini söyleyen Ankut, elindeki CD’yi göstererek “TIR dolusu silahın görüntüsü var. Herkesin bildiği ay ve güneş kadar kesin, kimsenin şek şüphe duymadığı gerçekleri inkara kalkışıyorlar.” ifadelerini kullandı.