Şike davasında tanık olarak çağrılan ancak duruşmaya gelmeyen Başakşehirspor Başkanı Göksel Gümüşdağ, eski TFF Başkan Vekili Lütfi Arıboğan ve TFF Genel Sekreter Vekili Ali Parlak’ın zorla getirilmesine karar verildi. Mahkeme, mütalaa hazırlaması için dosyayı savcıya gönderdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Bülent Uygun, Ahmet Çelebi ve Haldun Şenman katıldı. FB Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu diğer sanıklar duruşmaya gelmedi.

Duruşmada eski Beşiktaş yöneticisi Cengiz Zülfikaroğlu tanık olarak dinlendi. Serdal Adalı başkanlığındaki futbol komitesi ile transfer işlerine baktıklarını söyleyen Zülfikaroğlu, Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) arasında 2011 yılında oynanan ve Beşitaş’ın kazandığı Türkiye Kupası finalinde şike yapıldığı iddiaları üzerine tanıklık yaptı. Zülfikaroğlu maç öncesinde İBB’li İbrahim Akın’ın Beşkitaş’a transfer edilmek suretiyle şike yapıldığı iddialarını yalanladı.

O sezonda transfer dönemine yaklaşıldığında teknik direktör Tayfur Havutçu’nun yerli oyuncu listesi verdiğini belirten Zülfikaroğlu, listede İBB’de oynayan İbrahim Akın’ın da yer aldığını belirtti.

Bu sırada İbrahim Akın’ın Galatasaray’a gideceği yönünde haberler çıkması üzerine menajerine ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Zülfikaroğlu, Bursa’da görüşme yaptıklarını ifade etti. Adalı, kendisi ve Akın’ın menajerinin 10 dakikalık görüşme yaptıklarını söyleyen Zülfikaroğlu, birkaç gün sonra bir görüşme daha yaptıklarını belirtti. Holosko ile takas düşündüklerini kaydeden Zülfikaroğlu, Akın’ın menajerinin oyuncuya ne kadar vereceklerini sorduğunu anlattı. Serdar Adalı’nın da İBB’nin takası kabul etmesi durumunda görüşebileceklerini söylediğini ifade etti.

Avukatların soruları üzerine Zülfikaroğlu, kendilerinin yaptıkları görüşmelerin iki kulüp arasında transfer amaçlı yapılan görüşmeler olmadığını söyledi. Zülfikaroğlu, “Kim kimdir, nedir bilgi edinme amaçlı görüşmeler yaptık. Kupa finalinden bir bir buçuk ay önceydi bu görüşmelerimiz. Kupa finalinde henüz İBB ile rakip olmamıştık. Bu görüşmelerde kupa finali de konuşulmadı. İBB’nin diğer oyuncusu İskender Alın ile ilgili de hiçbir konuşma olmadı.” dedi.

Duruşmada daha sonra sanık Bülent Uygun savunma yaptı. Teşvik iddialarını reddeden Uygun, Eskişehir teknik direktörüyken Ali Kıratlı’nın kendisine Trabzon’dan Eskişehirli oyunculara 1,5 milyon dolar teşvik parası geleceği yönünde söylentiler duyduklarını söylediğini anlattı. Teşvik primi gelmesi durumunda ya kaptana, ya da Trabzonlu olan oyunculara gelebileceğini söylediğini belirten Uygun, “Bu olayda teşvik primini engellemeye çalışmamı şike gibi gösterdiler.” dedi.

Sedat Peker ile de yargılandığını ve bundan onur duyduğunu ifade eden Uygun, Aziz Yıldırım'ı ise sevmediğini belirtti. Sivasspor’u çalıştırdığı dönemde şampiyonluğa oynattığını kaydeden Uygun, “Şike yapacak olsam Sivas’ı şampiyon etmek için yapardım.” diye konuştu.

Uygun, şike yapıldığı iddia edilen Sivas-FB maçı öncesi kimseyle görüşmediğini de ifade etti.

Savunmasının ardından Trabzonspor avukatı Uygun’a, iddia edilen teşvik parasının Trabzonlu oyunculara gelebileceğini söylediğini hatırlatarak o dönemde Sivasspor’da Trabzonlu oyuncu olup olmadığını sordu. Uygun, Batuhan Karadeniz’in oralı olduğunu daha sonra da Trabzonspor’a transfer olduğunu belirtti. Bunun üzerine TS avukatı, Batuhan Karadeniz’in İstanbullu olduğunu babasının da Beşiktaş’ın eski kalecisi olduğunu kaydetti. Uygun da “Bir görüşmemizde babası Trabzonlu olduğunu söyledi. Oğlunun özel hayatıyla ilgili taleplerde bulundu. Kimlik bilgilerini soramam.” dedi.

Duruşmada daha sonra avukatlar taleplerini söyledi. Taleplerin ardından mahkeme ara kararlarını açıkladı. Sanıklar ile aileleri ve avukatlarıyla yaptıkları görüşme kayıtlarının dosyadan çıkarılmasına karar veren mahkeme, mahkemeye gelmeyen tanıklar Göksel Gümüşdağ, Lütfi Arıboğan ve Ali Parlak hakkında zorla getirilmelerini kararlaştırdı. Mütalaa hazırlaması için dosyayı savcıya gönderen mahkeme, duruşmayı erteledi.

FB Başkanı Aziz Yıldırım’ın 6 yıl 3 ay diğer sanıkların da çeşitli oranlarda ceza aldığı şike davasında yeniden yargılama kararı verilmişti.