Zonguldak’ta 22 bin seçmenin bulunduğu Tepebaşı, Yeni Mahalle, İnağzı ve Yeşil Mahalle sakinleri, 3 yıldır 2B sıkıntılarını çözmeyen siyasetçileri mahalleye sokmama kararı aldı.

Tepebaşı Mahallesi Topbaşı semtindeki cadde ve Soğantarla yol ayrımı olmak üzere, 2 ayrı noktaya, “Dikkat girilmez. 2B sorunu çözülene kadar, gönlümüz ve semtimiz siyasetçilere kapalıdır" yazılı dev pankart asıldı. Siyasetçilerin, 7 Haziran’da yapılacak seçimler için mahalleye gelirken bu afişe dikkat etmesi gerektiğini belirten mahalle sakinleri, 2B problemi çözülene kadar siyasetçileri mahalleye sokmayacaklarını kaydetti.

Mahalle sakinlerinden Giresun Göreleliler Derneği Başkanı Yusuf Hıdır, “Biz birilerinin günahını çekiyoruz. Hiç kimseye haber verilmeden bu 2B olayında dönemin belediye başkanı ile işbirliği yapanlar bugün nerede? Bu mahalle sahipsiz değil. Buraya gelen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

"BU YAZININ KENDİSİ BİZZAT MESAJDIR, ANLAYANA"

Mahalleli adına konuşan Kemal Aydın, “Mahalle sakinleriyle bunu yapalım mı diye görüştük. Öncülük görevini bana verdiler. Perdenin arkasında 4 mahalle var. 4 mahallenin görüşünü yansıttık. Şu yazının bizzat kendisi bir mesajdır. Bu mesajdan anlaması gerekenler, eğer siyaset yapıyorlarsa anlarlar.” ifadesini kullandı.

Tepebaşı Mahallesi'nin emekli sakinlerinden Mustafa Özdemir ise şunları söyledi: Bir emekli adamım. Aldığım maaş belli. Benim yerim 113 bin TL tutuyor. Benim bu ücreti ödemem mümkün değil. Bu işi çözmedikten sonra siyasetçiler mahalleye hiç gelmesinler derim. 3 yıldan beri devamlı sağa sola koşturuyoruz, hiçbir şey yok. Ortada kaldık.”

Mahalle sakinleri, daha sonra aynı pankartı Murat Camii Soğantarla yol ayrımına astı. Vatandaşlar pankartta yazılanlara destek verdi.