Hasköy’de bir gecekondunun kömürlüğünde bulunan silahlarla ilgili polisin incelemesi tamamlandı. Silahları bulduğu iddia edilen ev sahibi kadın ise ifade vermek üzere emniyete götürüldü.

Olay Piri Paşa Mahallesi Göktuğ Sokak’ta bir gecekonduda gerçekleşti. İddialara göre kızının yanında misafir olarak kalan Kamer B. isimli yaşlı kadın, temizlik yapmak için bugün evine geldi. Evin kömürlüğüne giren kadın, çanta içinde silahları görünce polisi aradı. Olay yerini güvenlik çemberine alan polis, silahları inceledikten sonra balistik inceleme yapmak üzere kriminal laboratuvara götürdü. İhbarda bulunan ev sahibi kadın ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

MAHALLELİ: TANIYORUZ, BUNLARIN SİLAHLA İŞİ OLMAZ

Olayı duyar duymaz gecekondunun çevresinde toplanan ve olup biteni anlamaya çalışan mahalleli ise ev sahibi kadının ve eşinin silahla işinin olmayacağını söyledi. Evde emekli ve kanser hastası bir adamın yaşadığını anlatan çevredeki vatandaşlar, “Burada oturanları tanıyoruz. 1966’dan beri burada oturuyorum. Hiç böyle bir şeye ben denk gelmedim.” dedi. Camdan olay yerini izleyen kadınlar ise, “Yaşlı adam hasta yatıyor kanser hastası. Bir haftadır yoklardı evde. Yeni geldiler. Ben bildim bileli buradalar. 50 60 yıldır buradalar, silahlarla falan işleri olmaz.” diye konuştu.

Bir başka görgü tanığı ise, “Yıllardan beri burada oturan birisi. Bakkal esnafıydı. Bu evde yaşıyorlar ama adam hasta olduğu için kızının yanına gittiler. Bu olaylarla işleri olacağını düşünmüyorum. Yılların esnafı Mehmet amca. Burada daha önce böyle olaylar olmadı.” ifadelerini kullandı.