Makine ve Kimya Endüstri Kurumu (MKEK) Genel Müdürü İzzet Artunç, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemli silahı olan Milli Piyade Tüfeği (MPT-76) üretimi hakkında açıklamalarda bulunarak, “Makine Kimya Silah Fabrikası şu anda 3-4 yıllık üretim kapasitesini işe bağlamış durumda. İlk üretim için imzalanan 20 bin adet MPT-76 tüfeği mehmetçiğe büyük katkı sağlayacak.” dedi.


Artunç, Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret etti. Valilik binası girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kolat ve Artunç, ilde yapılan çeşitli yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Silah İhtisas OSB inşaatının durma söylentilerine açıklık getiren Kolat, “Bizler Valilik olarak müteahhit firmaya gereken uyarılarda bulunduk. Şu anda bir sıkıntı var ve ikazlarımızı yaptık. Uyarılarımıza cevap gelmediği takdirde sözleşmeyi fesh edeceğiz.” dedi.

Silah İhtisas OSB çalışmalarının şu anda devam ettiğine dikkat çeken Kolat, “Bizler devlet olarak bir tarih belirledik fakat müteahhit firmanın işleri yavaş ilerletmesinden dolayı işler istediğimiz gibi gitmiyor. Müteahhitin ve diğer işlerinden kaynaklanan sıkıntılar var. Biz takip ediyoruz, inşallah her halükarda burası yapılacaktır. İlimizin yatırım alması adına bu çalışma büyük önem arz ediyor. Örneğin Hükümet Konağı'nda da sıkıntılar yaşadık, sözleşmeyi fesh ettik. Şimdi ise çalışmalar devam ediyor.” diye konuştu.

MKE bünyesi içerisinde bulunan çelikhane çalışmalarının iyi şekilde ilerlediğini özetleyen Artunç, şu ifadeleri kullandı: “Temmuz'un başı itibariyle sözleşme yürürlüğe girdi. İnşallah, 24 ay içerisinde yılda 120 bin ton sıvı çelik kapasiteli çelikhane kurulacak. Şu anda çalışmalar tamamlanma aşamasında, üstlenici firma gerekli elemanlarını yerleştirme durumunda. Gerekli kurumlardan izinlerini aldılar ve sıkıntı yok. MPT-76 tüfeği ise mehmetçiğe savunma sanayi alanında büyük katkı sağlayacaktır. 20 bin adet üretim için geçtiğimiz günlerde sözleşme imzaladık. Bizler 1 yılda 20 bin adet üretim yapacağız, bu çalışmalarımızda da çok şükür sorunumuz yok.”