Aydın’ın Nazilli ilçesinde önceki gün gerçekleşen silahlı banka soygununun failleri yakalandı. Soygunda kullanılan motosikleti Büyük Menderes Nehri kenarında bulan bir çobanın ihbarıyla başlayan süreçte bankayı soyan zanlı Uğur Z.(35) ve ona yardım ettiği iddia edilen Ömer Faruk Ş.(30) Nazilli’de evlerinde yakalandı. Bankadan çalınan paralar zanlıya ait aracın bagajında ele geçirildi. Bankayı soyan zanlının Nazilli Belediyesi’nde güvenlik şefi olduğu ortaya çıktı. Zanlıların, borçlarından dolayı banka soydukları öğrenildi.

Nazilli’de dün özel bir bankanın Sanayi Şubesi kimliği belirsiz silahlı bir kişi tarafından soyulmuştu. Bankadan motosikletle kaçan zanlı daha sonra izini kaybettirmişti. Bugün de yapılan araştırmalar sonucunda polise gelen bir ihbar, soygunu yapanların yakalanmasını sağladı. Bir çoban hayvanlarını otlatırken Büyük Menderes Nehri’ne atılan 09 PM 516 plakalı motoru ve kaskı gördü. Durumu polise bildirmesi üzerine polis, motorun Ömer Faruk Ş. adına kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Polis, şüphelinin Zafer Mahallesindeki evine baskın yaparak yakaladı. Yapılan sorgusunda bankayı silahla soyduğu iddia edilen Uğur Z.’ye ulaşıldı. Zanlının evinde yapılan aramada bir bulguya rastlanmadı. Zanlının üzerine kayıtlı olan 09 RM 058 plakalı araçta arama yapan güvenlik güçleri, paraları aracın bagajında buldu.

Göz altına alınan her iki zanlının emniyetteki sorgusunda suçlarını itiraf ettikleri ve soruşturmanın devam ettiği, sorgularının ardından adliyeye çıkarılacakları belirtildi. Zanlının banka soygununda çaldığı para da netlik kazandı. Zanlı bankadan 350 bin TL ile bir müşteriye ait 20 bin TL çaldığı kesinleşti. Paranın 20 bin TL’sine ulaşılamadığı öğrenildi.

Zanlıların yakalanması sonrası açıklama yapan Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, zanlıların sorgularının devam ettiğini söyledi.

Dün meydana gelen olayda, motosiklet kaskıyla banka şubesine gelen bir zanlı, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdikten sonra bankadan paraları çantasına doldurarak motosikletle olay yerinden kaçmıştı.