Kağıthane'de 2 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan çatışmayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden 10'u çelik yelek giydirilerek adliyeye sevk edildi. 2 şüphelinin ise hastanede tedavisi sürüyor.

İki grup arasındaki gerginliğin, uyuşturucu satıcısı olduğu iddia edilen G.S. adlı kişinin lise önünde öğrencileri dövmesi, dayak yiyen öğrencilerin de dernekte bulunan kişilerden yardım istemesi üzerine başladığı öğrenildi. Silahlı çatışmanın ardından başlatılan soruşturmada polis, G.S. adlı kişiyi arıyor.

Kağıthane Talatpaşa Caddesi Akçil sokak üzerinde bulunan bir derneğe, 13 Nisan 2015 tarihinde silahlı kişiler ateş açmıştı. Dernekte bulunanların da karşılık vermesi üzerine çıkan silahlı çatışmada sokaktaki grupta yer alan Osman Kök (34) ve Murat Yavi (26) hayatını kaybederken, Sercan Oruç(20), Burak Ataç(23), Umut Fırat (26), İbrahim Koçyiğit (29) ve Yunus Emre Aksakallı (40) da yaralanmıştı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çatışmaya karıştıkları iddiasıyla önce 8, ardından da 6 kişiyi daha gözaltına almıştı. Şüphelilerin ifadesine göre, halen firarda olan ve uyuşturucu sattığı iddia edilen G.S. adlı kişi, lise önünde tartıştığı öğrencilerden bazılarını darp etti. Dövülen öğrencilerin dernekten tanıdığı kişilerden yardım istemesi üzerine akşam saatlerine iki grup arasında başlayan tartışma daha da büyüdü. G.S.’nin arkadaşları ve dernekteki bazı kişilerin araya girmeye çalışmasına rağmen akşam saatlerine kadar artan gerginlik saat 21.00 sıralarında silahlı çatışmaya dönüştü.

Gözaltında bulunan şüphelilerden 10'u polise verdiği ifadenin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkartılarak Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne ait iki midibüs ile bir sivil plakalı minibüse bindirildi. Çelik yelek giydirilen şüpheliler, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'da sevk edildi. Çatışma sırasında yaralanan iki şüphelinin ise hastanede bulunduğu ve tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.