Gaziantep'te geçen hafta Şahinbey ilçesinde işlenen silahlı adam öldürme olayını araştıran polis, düzenlediği kapsamlı operasyonlar neticesinde terör örgütü PKK ve KCK bağlantılı farklı kişileri de tespit etti. Yakalanan şüphelilerden 7'si tutuklandı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Temmuz tarihinde Şahinbey ilçesine bağlı Güzelvadi mahallesi 66 nolu cadde üzerinde 2 kişiye yönelik olarak silahlı eylem düzenlendi. 1 kişinin hayatını kaybettiği olay neticesinde, 1 şüpheli aynı gün yakalandı. Yakalanan şüphelinin evinde yapılan aramada eylemde kullandığı 1 adet av tüfeği, 13 adet av tüfeği fişeği ile yüzünü kamufle ettiği siyah kar maskesi ile birlikte yine eylemlerde kullanacağı tahmin edilen 1 adet el yapımı patlayıcı ve patlayıcı madde yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen kişi ile irtibatlı oldukları tespit edilen şahıslara yönelik de çok yönlü çalışma başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve diğer birimlerin katıldığı ve 17 ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan planlı operasyon kapsamında, aralarında 6'sı suça süreklenen çocuk olmak üzere 15 kişi yakalandı. Olayla ilgili yürütülen tahkikatta da 11 kişinin silahlı saldırı olayı neticesinde 'PKK/KCK terör örgütü adına tasarlayarak ve planlayarak adam öldürme ve yaralama' eylemi ile irtibatlı olduğu tespit edildi. Diğer 4 şahıs ile birlikte yine Gaziantep'te meydana gelen eylemler neticesinde hamile bir bayanın ve çocuğunu düşürmesi, bir ilköğretim okulunun camlarının ve güvenlik kameralarının kırılması, Şahinbey ilçesi Akdere mahallesinde bulunan Selahattin Eyyubi Sosyal Tesisleri önünde bekleme görevi yapan ekip otosuna farklı tarihlerde 3 defa el yapımı patlayıcı madde atma olayı, bir dernek binasına karşı el yapımı patlayıcı madde atma olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Bu kişilerin, Gaziantep'te düzenlenen korsan gösterilere katılarak 'PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, bu örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak, terör örgütü propagandası yapmak, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet, mala zarar vermek, görevli memura mukavemet suçu' işledikleri tespit edildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 4 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken, 4 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olaylara karıştığı tespit edilen ancak henüz yakalanamayan 2 şüphelinin de yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.