Millî Savunma Bakanlığı'nın (MSB) yürüttüğü Silahlı Kuvvetler Uzmanlığı Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının merkez karargâhında silahlı kuvvetler uzman yardımcılığı ile silahlı kuvvetler uzmanlığına atanacaklarda aranacak nitelikleri, giriş ve yeterlik sınavlarının şeklini ve uygulamasını, silahlı kuvvetler uzman yardımcıları ile silahlı kuvvetler uzmanlarının çalışma usul ve esasları ile görev, yetki ve sorumluluklarını belirlemeye amaçlayan ilgili yönetmelik,14.7.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ek 41. maddesine dayanılarak hazırlandı.

Silahlı Kuvvetler Uzmanlığı Yönetmeliği ile giriş sınavına katılma şartları, uzman yardımcılarının atanması, uzman yardımcılarının eğitimi ve yetiştirilmeleri, tez konusunun belirlenmesi, tezin kurul tarafından değerlendirilmesi, tez savunması, tezin yeniden hazırlanması, yeterlik sınavı, yeterlik sınavı sonuçlarına itiraz, ek sınav hakkı, uzmanlığa atanma, uzman yardımcısı unvanının kaybı, görev ve yetkiler, sorumluluk, hizmet içi ve yabancı dil eğitimi, yurt dışı eğitim, sınav belgelerinin saklanması gibi maddeler açıklanıyor.