Adana'da sabah saatlerinde silahlı saldırıya uğrayan CHP Adana birinci sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

Saldırı sonrası Özel Medline Hastanesi’ne kaldırılan Türkmen, burada doktorların gerekli müdahalesinin ardından taburcu edildi. Hastaneden sedye ile çıkarılarak ambulansa evine gönderilen Türkmen’in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Öte yandan olayla ilgili Adana Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Saat 09.00 sıralarında milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen’in restoran girişinde bir araçtan açılan ateş sonucu dizlerinden hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı belirtildi. Yapılan ilk araştırma neticesinde olayı gerçekleştiren 54 yaşındaki A.F.E. isimli şüpheli şahsın Türkmen’le avukat-müvekkil iş ilişkisi kapsamında alacak-verecek meselesi ile ilgili ihtilafın bulunduğu belirtilen açıklamada, “Olayın da bu sebeple vukuu bulduğu, suç şüphelisi şahsın “Paramı niye vermiyorsun?” şeklinde bağırdığı, tanık ifadeleri ve iş yeri kamera kayıtları ile tespit edilmiştir. Olayın siyasi yönünün bulunmadığı değerlendirilmektedir.” denildi.