Bursa'nın Mudanya ilçesinde, polise müracaat eden bir kişi, aracından inip evine doğru yürüdüğü esnada önüne çıkan maskeli ve silahlı iki kişi tarafından 17-18 bin lirasının gaspedildiğini öne sürdü. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne müracaat eden A.K., Yalı Mahallesi'ndeki evinin önüne parkettiği aracından inerek evine gittiği sırada gaspçıların hedefi olduğunu söyledi. Olayla ilgili ifade veren A.K., "İiş yerlerlerime ait poşet içerisinde bulunan sarılı paralar ile evimin önüne geldim. Poşetler ile aracından inip evine doğru yürüdüğüm esnada yolun karşısında bulunan maskeli iki şahıs yanına geldi. Birinin elinde silah mevcuttu. Tabancayı bana doğru ateşlemek istedi; ancak silah ateş almadı. Şahıslar elimdeki para dolu poşetleri almaya çalıştı. Elimdeki poşetlerden birini arabanın altına attım; ama içerisinde 17-18 bin liranın bulunduğu poşeti alan şüpheliler zeytinliğe doğru kaçtılar." dedi. A.K.'nin müracaatı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAPILARINI AÇIK BIRAKTIĞI ARACINDAN 18 BİN DOLARI ÇALDILAR
Yıldırım ilçesi Duaçınarı Mahallesi'nde meydana gelen hırsızlık vakaasında ise kapıları açık bırakılan araçtan 18 bin dolar çalındı. Bulgaristan'a tescilli K4127BA plakalı aracını park eden Fatih Gülen, aracını işyeri önüne parketti. Aracının kapılarını anahtar ile kilitleyen Fatih Gülen, aracın sağ kapılarının kilitlenmediğini farketti. Yarım saat sonra olay yerinden ayrılan Gülen, araçta bulunan çantanın olmadığını fark edince durumu 155 Polis İmdat Hattı'na bildirdi. Yaklaşık 10 dakika sonra ise polisler Gülen'i arayarak çantasının bulunduğunu söyledi. Çantasını kontrol eden Fatih Gülen, cüzdanının ve 18 bin dolar parası ile muhtelif banka kartlarının olmadığını farketti. Gülen'in ifadeleri doğrultusunda olayla ilgili soruşturma başlatılırken olayı gerçekleştiren 4 kişi ise güvenlik kameralarına takıldı.