Silifke Belediyesi’nde, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında çalışan tüm işçi ve memurlara, tetanos aşısı yapıldı.

Aynı zamanda doktor olan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, tetanos aşısı olduktan sonra, personeline de aşı yaptı. İş sağlığı ve güvenliğine önem verdiklerini belirten Başkan Mustafa Turgut, "Amacımız personelimize ve halkımıza daha kaliteli hizmet sunabilmektir. Hizmetlerin aksamaması için özveri ile çalışan belediye personelimizin sağlığı, bizim için her şeyden önemlidir. Personelimiz sağlıklı olsun ki verimlilik artsın. Bundan dolayı 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince, belediyemiz bünyesinde çalışan tüm işçilerimizin ve memurlarımızın, tetanos aşıları yapılmıştır. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ‘Önce insan, önce sağlık’ sloganımızla, çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Sağlık ekiplerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürü Dr. Ali Koray Kenziman ise konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Tetanos aşısı insan sağlığı için basit gibi görünse de çok önemli bir aşıdır. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü’nün 86. maddesinde yer alan yönetmeliğe göre, tüm belediye personelimize aşıları yapılmıştır. Sağlık Örgütü’nün 2002 yılında açıkladığı rapora göre dünya genelinde, her yıl tetanos nedeniyle 213 bin kişi hayatını kaybetmektedir. Tetanos vakaları sadece kırsal kesimlerde değil, Türkiye’de yaygın olarak görülen bir vakadır. Bu durum çocuklarımıza aşı konusunda önem verip, yetişkinleri ihmal ettiğimizin bir göstergesidir. Bunun önüne geçmek için Silifke Belediyesi gerçekten ciddi bir uygulama yapmakta, iş sağlığına ve güvenliğine büyük önem vermektedir.
Ben buradan Silifke Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut’a, personellerinin iş sağlığı ve güvenliğine vermiş olduğu önemden dolayı teşekkür ediyorum."