Silifke Belediyesi çalışanlarına, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında temel ilk yardım eğitimi verildi.

Algı Akademi İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve 2 gün süren ilk yardım eğitimine çeşitli birimlerde görevli 23 personel katıldı. Eğitimlerde personellere 'ilk yardım nedir, nasıl yapılır, temel yaşam desteği, Heimlich manevrası, şok pozisyonu, koma pozisyonu, hasta ve yaralı taşıma teknikleri' uygulamalı olarak gösterildi.

Eğitimde ayrıca 'kanama çeşitleri, kanama ve yaralanmalarda ilk yardım, yanık, sıcak çarpması ve donanımlarda ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, zehirlenme ve hayvan ısırmalarında ilk yardım' konuları da anlatıldı. Seminere katılıp, sınavda başarı gösteren personele Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika da verilecek.

Silifke Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 2 gün süren ilk yardım eğitimi Merkez Sorumlusu Gönül Etkiner ve İlk Yardım Eğitmeni Işık Palamut tarafından verildi. İlk yardımın, hem iş yaralanmalarında hem de yaşanabilecek kazalarda önemli olduğunu kaydeden Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, şöyle konuştu: "Çağdaş toplumlarda insanların temel sağlık bilgisine sahip olması gerekir. İlk yardım bilgi ve becerisini toplumdaki her bireyin öğrenmesi şart. Kamu ve özel kurumlarda mutlaka ilk yardım eğitimi almış personel bulundurulmalıdır. Ülkemizde meydana gelen trafik ve iş kazaları nedeniyle binlerce kişi ölmekte, yüz binlerce kişi yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Bilinçli bir şekilde yapılan ilk yardım, insanların hayatını kurtarır ancak ilk müdahaleyi eğitimli kişilerin yapması gerekir. Bu konuda bilgi sahibi olmayan insanların varsayımlarla hareket etmeleri yaralı için maalesef çok üzücü sonuçlara yol açabiliyor. Bunun önüne geçebilmemiz için ilk yardım eğitimi almak şart. Biz de Silifke Belediyesi olarak personelimize ilk yardım eğitimi veriyoruz.’’