Mersin’in Silifke ilçesinde bir uçurumun altında cesedi bulunan Silifke Kooperatifi ve Silifke Belediye Spor Kulübü Başkanı Ünal Ünüvar’ın toprağa verilmesinin ardından bir araya gelen otobüs şoförleri, yolu trafiğe kapattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Mersin-Taşucu arasında toplu taşıma seferleri başlatması ve Mersin-Taşucu bilet fiyatları öğrenciler için 4 lira, diğer yolcular için ise 7,5 lira olarak belirlenmesinin ardından, yaşanan sıkıntılardan dolayı başkanları Ünüvar’ın intihar ettiğini iddia eden şoförler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a tepki gösterdi.

Başkan Kocamaz'ı istifaya çağıran otobüs şoförleri, "Bizde evimize ekmek götürüyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi ekmeğimize mani oluyor. Biz Silifke hattına belediye otobüsü istemiyoruz. Kışın kahrını biz çekiyoruz yaz geldi tam üç kuruş para kazanacağız başkan bize bunu yaptı. Bütün bu sıkınları bizi başkanımızdan babamızdan yaptı. Biz babasız kaldık. Ölen başkanımız bu konudan dolayı çok dertliydi, bu dert ölüm sebebi oldu." ifadelerini kullandı.

Polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı eylemde, Silifke Kooperatif otobüs sürücüleri belediye otobüsünün ön camına ölen Ünal Ünüvar'ın fotoğrafının bulunduğu afişi astı. Kooperatif otobüs şoförleri, belediye otobüs şoförüne tepki gösterdi. Kısa süreli yaşanan arbedede güvenlik güçleri otobüs şoförlerini zor yatıştırdı.

Yaklaşık 3 saat süren gerginlik sırasında otobüs sürücüsünün dışarı çıkmasına izin verilmedi. Yolcuların indirilmesinin ardından belediye otobüsünün gitmesine izin verildi.