Mersin Silife Belediyesi'ne bağlı şirkette müdür olarak görev yapan Zarif Korkmaz, CHP'de delege olan eşinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu ve Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle işinden olduğunu iddia etti.

Zarif Korkmaz, Silifke’de bulunan basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda buluştu. Korkmaz belediyeye ait şirketten istifa ettirildiğini ifade ederek, "Mersin İl Kongre Delegesi ve Kadın Kolları Genel Kurul Delegesi olan eşim Saniye Korkmaz, kadın kollarından iki arkadaşıylabirlikte Ankara’ya gitti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde CHP'nin grup toplantısına katıldı. O grup toplantısında genel başkanımızı dinledikten sonra Mersin Milletvekilimiz, Silifke Milletvekilimiz bizlerin seçtiği, bizlerin oyuyla Ankara’ya giden Sayın Ali Rıza Öztürk ile beraber Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyarete gitti, makam odasında ziyaretten sonra bir fotoğraf çekildi. Bu fotoğraf, Sayın Ali Rıza Öztürk milletvekilimiz Twitter'dan yayınladı.
Bu yayımlandıktan sonra beni Silifke İlçe Başkanımız Bünyamin Uçar aradı. Dedi ki ‘Saniye Hanım Ankara’ya ne zaman gitti biliyor musun’ dedi. ‘Elbetteki biliyorum’ dedim. ‘Keşke Genel Başkanımızla ve Ali Rıza Öztürk ile fotoğraf çektirmeden önce benim haberim olsaydı veya belediye başkanımızın haberi olsaydı.’ dedi. Ben bunun doğru olmadığını ifade ettim telefonda, siyasette böyle bir taammülün olmadığını, böyle bir geleneğin olmadığını söyledim. Değerli arkadaşlar bu konuşmadan sonra belediye başkanımız Sayın Mustafa Turgut ile bir telefon görüşmesi yaptım. Telefonda Sayın Başkanımız çekilen resimden dolayı rahatsızlığını dile getirdi. Bende burada bilinçli ve programlı bir şey olmadığını genel başkanımızla milletvekilimizle benim eşimin her zaman fotoğraf çektirebileceğini milletvekilimizin yayınladığı gibi onur ve gururla Türkiye ve Silifke kamuoyuna duyurmak ve görüntületmekten asla imtina etmeyeceğini ifade ettim. Sayın Başkan bunu üzerine benim istifamı istedi. Ben şirket müdürlüğü üzerinden yürüttüğüm Başkan Yardımcılığı görevimden 4 Şubat 2015 Çarşamba günü ayrıldım. Hiçbir konuşma geçmeden sayın başkana istifa isteğimi, hemen makam odamı boşaltabileceğimi ifade ettim ve ayrıldım." dedi.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ise Belediye Meclis Üyesi Zarif Korkmaz’ın görülen lüzum üzerine Şirket Müdürlüğü görevinden istifa ettiğini, yerine Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kafes’in şirket müdürü olarak atandığını açıkladı.