Mersin’in Silifke ilçesinde, Cengiz Topel İlkokulu ve Ortaokulu’nda okuyan öğrencilerin velileri, okulun ilk ve ortaokul olarak ayrılacak olmasına tepki gösterdi. İlkokul tarafında okuyan öğrencilerin ilçede bulunan başka ilkokullara dağıtılacağını öğrenen veliler, okul bahçesinde toplanıp basın açıklamasında bulundu. Bu durumun gerek öğrencilerin, gerekse velilerin mağduriyetine sebep olacağını belirten veliler, hem maddi, hem de manevi kayıp yaşayacaklarını savundular. Veliler, okullarının ayrılmamasını, okulun yanında bulunan arazinin alınarak okul yapılmasını istediler.

Silifke'nin Mukaddem Mahallesi'nde bulunan ve 51 yıllık okulun, bölgenin en büyük ve en eski okullarından biri olduğunu, şu an yaklaşık 45 öğretmeni ile 800'e yakın öğrenciye hizmet verdiğini belirten öğrenci velileri, "Okulumuz ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmak isteniyormuş. Öğrencilerden hangi okula yakın oldukları konusunda sayı toplamışlar. Okulumuzu eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte ilkokul ve ortaokul olarak habersizce ayıracaklar. Bunun yapılmasını istemiyoruz." diye konuştular.

Cengiz Topel İlk ve Ortaokulu'na en yakın okulun en az 2 kilometre mesafede olduğunu ifade eden okul velileri, "Bizim okulumuza en yakın okul, 2 kilometre mesafede. Çocuklarımızın sınıflarından ve arkadaşlarından ayrılmasını istemiyoruz." şeklinde konuştular.

Yetkililer ise okulların daha önceden ilk ve ortaokul olarak ayrıldığını, yeni öğrenci kayıtlarının ikametgah sistemine göre kaydedildiğini, Cengiz Topel Okulu için ise herhangi bir planlama yapılmadığını söylediler. Yetkililer, öğrencilerin mağdur olmaması ve sınıfların bölünmemesi için gerekli planlamanın yapılacağını, öğrenci velilerinin yanlış bilgilendirildiğini ifade ettiler.