Mersin’in Silifke ilçesinde Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Silifke Anıt Meydanı'ndaki tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Silifke İlçe Emniyet Müdürü İsmail Kavaklı "Türk Polisi her zaman halkımızın takdirini kazanmıştır. Bu amacını gerçekleştirmek için insan odaklı hizmet anlayışını benimseyerek güvenlik hizmetlerini çağın teknolojisiyle donatmıştır. Bu yönüyle sadece Türkiye sınırları içersinde değil dünyada da saygın yerini almasının haklı gururunu yaşıyoruz. Emniyet teşkilatı toplumda huzur ve güveni sağlamak, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak,devletin otoritesini sağlamak olan hayati görevleri üstlenmiştir. Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için görev yapan Emniyet Teşkilatı'nın tüm mensuplarının 170.'inci kuruluş yıldönümünü kutluyor, teşkilatın her kademesinde hizmet vermiş şehit polislerimizi rahmetle anıyor, görevleri başındaki fedakar bütün meslektaşlarımın çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise "Polis Teşkilatımızın 170.yıldönümünde Silifke Anıt Meydanında Silifke’ye 24 saat esasıyla hizmet veren Silifke’nin sokaklarında, caddelerinde görev yaparak halkımızın huzur ve güvenliğini sağlama gayreti içersinde olan ve bunu yaparken de fedakarca çalışan ve Silifke ile da bütünleşen Türk Polis Teşkilatı’nın 170.yıldönümünü kutluyor olmanın büyük bir mutluk ve gururunu yaşıyoruz. Polis Teşkilatımızın 170.yılı başta Emniyet mensuplarımıza, Silifke’mize,ülkemize güzellikler hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

Anıt meydanındaki törenin ardından Göksu Otelde ikram yapıldı.

Bunun yanı sıra Silifke’de 04-10 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Polis Haftası'nın 170. yıldönümü kapsamında Silifke Emniyet Müdürlüğü şehit ve gazi ailelerini, şehitlerin kabirlerini ziyaret ederken, şehit ve gazi ailelerine yönelik yemek programı düzenledi. Şehitler için İmam-ı Azam Cami ikindi namazı sonrası Mevlid-i Şerif okundu.