Mersin’in Silifke ilçesinde Sağlık-Sen ilçe temsilcileri, sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti kınadı. Silifke Devlet Hastanesi önünde toplanan grup, basın açıklamasında bulundu.
Sağlık-Sen Silifke İlçe Başkanı Serdar Karataş, "Sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin vahşice ve alçakça" olduğunu vurguladı.

Karataş, "Sağlık kurumlarımızda hastalarımızın canı nasıl hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza emanetse, sağlık çalışanlarımızın canı da devletimize emanettir. Sağlık çalışanlarımızı mesaisini güven içinde bitirip, evine, ailesine, çocuklarına kavuşmasını sağlamak devletin sorumluluğu altındadır.Maalesef, sağlık çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmemektedirler. Çalışanlarımız şiddete uğrama kaygısı içinde görevlerini sürdürmeye çalışmaktadırlar Bu acı kayıplar başta olmak üzere pek çok nedene bağlı olarak çalışanlarımız tükenmişlik yaşamaktadırlar…Bu acı olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır ki, güvenlik hastanelerimizin en önemli sorunudur. Güvenlik konusunda her türlü teknolojik ve yapısal imkanlar seferber edilmeli, istihdam stratejileri nitelikli güvenlik ihtiyacı talebine uygun hale getirilmeli, hiçbir sağlık çalışanımızın burnunun dahi kanamasına fırsat vermeyecek önlemler hayata geçirilmelidir." diye konuştu.