Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesi'nde MEDMAR Madencilik Şirketi'nin işlettiği Kocapınar Tahtacıbelen mevkiinde 301 maden işçisi için 301 fidan dikildi.

MEDMAR Madencilik Şirketi çalışanları tarafından Kocapınar Tahtacıbelen mevkiinde Soma maden faciasında hayatlarını kaybeden 301 maden işçisi, ölüm yıl dönümlerinde anıldı. Bölgeye 301 fidan dikilmesi yanı sıra dua edildi.
MEDMAR Madencilik Şirketi Müdürü Muhsin Bingöl, "Toprağın altında bulunan madenlerin mutlaka ülke ekonomisine katkı sağlaması gerekiyor. Bunu yaparken de daha sonra yapılacak olan her türlü rehabilite çalışmalarını düşünerek madenciliği planlamamız gerekiyor. Bunun için de maden alanlarımızı yeniden yeşillendirerek gelecek nesillere bırakıyoruz. Geçen yıl bu tarihlerde yüreklerimiz yanmıştı. Soma'daki kardeşlerimizin evlerine ateş düşmüştü. Bizler kardeşlerimizi, meslektaşlarımızı unutmadık. Ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun. Ülkemizin, milletimizin, meslektaşlarımızın, tüm madencilik ailesinin başı sağ olsun. Soma maden faciasında hayatlarını kaybeden 301 maden işçisi için ölüm yıl dönümlerinde 301 fidan diktik, onları Taşucu’nda yaşatacağız." dedi.