Alperen Ocakları, "Silivri Alperen Ocakları, AK Parti'ye katıldı" şeklindeki haberleri yalanladı. Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, yaptığı yazılı açıklamada haberlerin gerçek dışı olduğunu belirterek, Silivri Alperen Ocakları'nın 11 ay önce feshedilerek görevden alındığını ve söz konusu ilçe yönetimine herhangi bir atama yapılmadığını ifade etti.

Kürşat Mican tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Bildiğiniz üzere bugün gerek görsel, gerekse yazılı basında "Silivri Alperen Ocakları, AKP'ye katıldı" şeklinde haberler yer almıştır. Bahse konu olan ilçemizdeki teşkilatımız 11 ay önce feshedilerek görevden alınmıştır. Bu süre zarfında Silivri İlçe Ocağımıza atama yapılmamış ve halen mevcut bir yönetimimiz bulunmamaktadır.

Kıymetli basın mensupları
Son dönemlerde hareketimiz üzerinde oynanan oyunları görüyoruz ve biliyoruz. Kimse kendini boşuna yormasın ki; Hak Davası olan İ'lay-ı Kelimetullah için Nizam-Alem davası uğrunda bu kutlu kervan yoluna devam etmektedir ve evvel Allah bizi hiçbir güç bu yoldan alıkoyamayacaktır. Bu şekilde yalan ve yanlış haberler bizi yildirmanın aksine daha çok şevklendirmekte ve davamıza daha güçlü bağlanmamıza vesile olmaktadır. Alperen Ocakları, Adriyatikten Çin Seddi'ne kadar olan Türk-İslam topraklarına hükmedecek; milliyetçi, maneviyatçı, ahlaklı, dürüst ve imanlı gençliği yetiştirme gayesinden de geri durmayacaktır. Alperen gençlik, ülkemizin en zor dönemlerinde kim var denildiğinde her daim sağına soluna bakmadan ben varım demiştir ve demeye de devam edecektir. Bu dava ki özü dinin temelidir. Bu dava ki hakikat sözcüğüdür. Sesimiz elbette Kaf Dağı'nın ardında da duyulmaktadır. Anadolunun soylu idealistleri soluksuz yürümeye devam etmektedir.

Son Olarak da;
Günlük hesapları için hareketimiz üzerinden prim yapan omurgasızlar; bu memleketin hesapsız yigitlerini hiçbir zaman unutmayın, çünkü onlar elbet birgün hesabını sorarlar.
Bu duygularla sizlere teşekkür ediyorum. Bütün dava arkadaşlarımı tüm ruhu bedenimle muhabbetle selamlıyorum."