Genelkurmay Başkanlığı, 20-25 Temmuz tarihleri arasında yurt içinde yaşanan terörist faaliyetler ve tedbirler üzerine yazılı açıklama yaptı.

Buna göre, bu sabah saat 07.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Şırnak Silopi ilçesi Aksu köyü mülki sınırları içerisinde, Silopi Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait 7 araç yakıldığı bildirildi.

Yaşanan diğer olaylar şöyle sıralandı:

" - Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 24 Temmuz saat 19.20 sıralarında Diyarbakır-Bingöl karayolu, Diyarbakır Kocaköy Tepecik mahallesi bölgesinde kesilerek, durdurulan 2 araçtan 1'i yakıldı, 1 araç ise gasp edildi.

- Aynı günü saat 17.30'da bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Erzurum Tekman’da, doğum yapacak bir hastayı, Tekman Devlet Hastanesi'ne götüren 112’ye ait ambulans durdurularak, hasta ve yakınlarını indirdikten sonra, iki sağlık personeli ambulans ile birlikte kaçırıldı. Söz konusu kaçırılan şahıslar ambulans ile birlikte, 25 Temmuz 2015 günü saat 04.00’te, Varto-Hınıs karayolunda serbest bırakıldı.

- Aynı saatte bu kez bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Lice-Hani karayolu, Diyarbakır Hani İlçesi Serenköy mahallesi bölgesinde kesilerek, yoldan geçen 2 araç yakıldı. Olay yerinden kaçan 1 araca ise tabanca ile ateş açıldı.

- Yine Nusaybin’de saat 12.30’da bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı hudut unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

- 24 Temmuz günü saat 12.00’de bölücü terör örgütü mensubu bir grup tarafından, Van Başkale ilçesi Sallıdere mahallesi bölgesinde, Meydan Hudut Karakol Komutanlığı'na erzak götüren 1 adet kamyon durduruldu. Şoförün el ve ayağı bağlandı, araca ait ruhsat ve şahsa ait kimlik belgesi alınarak araç gasp edildi.

- 23 Temmuz günü saat 10.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Hakkâri merkezde güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

- Aynı gün bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 20 Temmuz 2015 saat 13.00’te, Muş Bulanık’ta, arızadan dönen Türk Telekom A.Ş. çalışanı bir şahıs, aracıyla birlikte kaçırıldı. Bölücü terör örgütü mensupları, söz konusu şahsı 3 gün alıkoyduktan sonra, 23 Temmuz 2015 günü öğle saatlerinde, Muş Varto İlçesi kırsalında serbest bıraktı.

- 20 Temmuz saat 15.00’te bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Osmaniye merkez İlçesi Küllü köyü kırsalında, tarlasında çalışmakta olan bir vatandaşa, tehdit edilmek suretiyle erzak temin ettirildi."