Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada Şırnak’ın Silopi ilçesinde sabaha karşı yapılan operasyonda 3 terör örgütü mensubu öldürüldüğü bildirildi. Açıklamada çok sayıda cephaneliğin de ele geçirildiği belirtildi.

Valilik açıklaması şöyle: "29 Ağustos 2015 tarihinde saat 02.00 sıralarında bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerimiz, Şırnak-Uludere karayolu üzerinde yapılan yol kontrolü ve arama esnasında durdurulan araçta yapılan aramada, aracın muhtelif yerlerine gizlenmiş, 18 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili 2 şahıs gözaltına alınmıştır.

Şırnak il merkezinde, bölücü terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 4 adet anti tank mayını, 5 adet roketatar başlığı, 5 adet sevk fişeği (hızlandırıcı), yaklaşık 700 adet Kaleşnikof mermisi ve 1 adet av tüfeği ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili olarak 4 şahıs gözaltına alınmıştır.

Silopi ilçemizde şüpheli bir araçta bulunan 3 adet bölücü terör örgütü mensubu ile çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilmiş olup, sahısların üzerinde 2 adet hücum yeleği, 3 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait 15 adet şarjör ile 2 kutu Kaleşnikof mermisi, 5 adet el bombası, 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 1 adet el telsizi ele geçirilmiştir. Araçta yapılan incelemede, araç üzerinde bulunan bomba düzeneği etkisiz hale getirilmiş olup, araç içerisinde 2 adet uzaktan kumanda düzeneğine sahip tetikleme mekanizması, 2 adet el bombası, 3 adet dolu Kaleşnikof şarjörü, 1 adet hücum yeleği, 1 adet telsiz ele geçirilmiştir. Çıkan çatışmada 1 polis memuru hafif yaralanmış olup, konu ile çalışmalar devam etmektedir."