Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yol güzergahında güvenliği sağlayan güvenlik güçlerine yönelik mayınlı ve el yapımı patlayıcılı saldırı yapıldı. Saldırıda zırhlı araçlara maddi hasar meydana geldi.

Genel Kurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Bayrambaşı yolu Fiğ Tarlası Mevkiinde, Silvan 4'üncü Jandarma Komando Alay Komutanlığınca, Silvan baraj bölgesindeki işçilerin bayram nedeniyle Silvan ilçe merkezine dönüşlerinde emniyet tedbiri almak maksadıyla görevlendirilen, iki Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Kobra ve üç Mayına Karşı Korumalı Araç Kirpi'den oluşan Jandarma Emniyet Unsurunun geçişi esnasında, mayın ve el yapımı patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucunda, bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç'da maddi hasar meydana gelmiş olup, can kaybı olmamıştır. Olayla ilgili olarak, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, adli tahkikat başlatılmıştır."

SİLOPİ'DE 8 TERÖRİST TESLİM OLDU

Açıklamada Bölücü Terör Örgütü mensubu sekiz teröristin, Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Güvenlik Güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu, olayla ilgili olarak adli tahkikatın başlatıldığı da bildirildi.

Bu arada Bölücü Terör Örgütü mensubu bir teröristin, Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı Hudut Unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu da duyuruldu.

DEAŞ ÜYESİ 2 KİŞİ YAKALANDI

Genel Kurmay açıklamasında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 1'inci Hudut Alay Komutanlığı Unsurları tarafından, Kilis'in Elbeyli sınır hattında, yasa dışı yollarla Suriye’den Türkiye’ye giren DEAŞ Terör Örgütü mensubu yabancı uyruklu iki şahsın yakalandığı da belirtildi.