Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde beşinci kez sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İlçe merkezindeki üç mahallede yeniden hendekler kazıp güvenlik güçleriyle çatışan YDG-H üyelerine yönelik operasyon başlatıldı. Çatışmaların devam ettiği bölgede, daha önce sayısız kez operasyon düzenlenmiş ve “Bölgenin teröristlerden temizlendiği” açıklanmıştı.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde güvenlik güçleri ile örgüt mensupları arasında çatışma yaşandı. Çatışmalara rağmen hendekler kapatılmaya çalışıldı. Şiddetli çatışmalar üzerine Diyarbakır Valiliği ikinci bir emre kadar üç mahalleyi kapsayan bölgede sokağa çıkma yasağı ilan etti. Sokağa çıkma yasağı, polis araçları aracılığıyla vatandaşlara duyuruldu. Yasağın ilan edilmesinin ardından bölgede şiddetli çatışma seslerinin duyurulduğu öğrenildi.

Silvan’da hendek kazan, bombalı setler oluşturan teröristlere yönelik daha önce defalarca operasyon yapıldı. İlçede hendek kazanlara operasyon yapma amacıyla 17 Ağustos’ta 2 gün, 24 Ağustos ve 13 Eylül’de 1’er gün ve 2 Ekim’de 4 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Son yasaktan sonra resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamada, “Bölgedeki 40 barikatın açıldığı, 21 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Cadde ve sokaklar tamamen temizlenmiştir.” ifadelerine yer verilmişti.