Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından düzenlenen operasyonda çıkan çatışmalar ilçeyi savaş alanına çevirdi. Yasağın kalkmasının ardından sokağa çıkan vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor.

Vatandaşlardan Emrah Yaşlıkurtoğlu, kendilerine bunu yaşatanlara tepki gösterdi. Yaşlıkurtoğlu, şunları kaydetti: “Çocuklarımız kurşun sesleriyle uyanıyor. Baba bu nedir diye soruyor. Ne parkımız var ne oyun yerimiz. Silvan’da sosyal bir hayatımız da yok. Çocuklarımızı kurşun sesleriyle rahatsız etmek ne devletin ne de başka birinin hakkı. Biz her şeye rağmen barış istiyoruz. Biz malımızdan, canımızdan olduk yine de barış istiyoruz. Milletvekillerine, Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum, sizin de çocuklarınız var. Niye hepsinin çocukları ninnilerle, müzik sesleriyle uyuyor niye bizimkiler kurşun sesleriyle uyuyor, uyanıyor. Bütün malımızı kurban ederiz yeter ki huzur gelsin. Bütün tarafları kınıyorum, Silvan halkı bunları hak etmiyor.”

Ayrıca olayların yoğun olarak yaşandığı Tekel, Mescit ve Selahattin mahallelerine kazılan hendeklerin kapatıldığı, yardım kömürleriyle yapılan setlerinin kaldırıldığı görüldü. Hendek kazmada kullanıldığı belirtilen bir iş makinesinin de zarar gördüğü ve sokakta arasında bekletildiği öğrenildi.