Kütahya'nın Simav ilçesinde bir araya gelen Ülkücü grup, Dağlıca'da yaşanan terör olayını protesto etti.

Ülkü Ocakları, Türkiye genelinde Dağlıca bölgesinde askerlere yönelik yapılan saldırıya tepki göstermek amacıyla sokağa inme çağrısı yapmıştı. Sosyal medyada da duyurulan çağrıya Simav Ülkü Ocakları'ndan da destek geldi. Yapılan çağrıya halkın her kesiminden katılanlar ellerine aldıkları Türk bayrakları ile destek verdi. Cumhuriyet Meydanın da toplanan Simavlılar, Türk bayrakları açarak hep bir ağızdan milli marşımızı okudu. Ardından Kur'an-ı Kerim okunarak şehitler için dua edildi. Simav Ülkü Ocakları Başkanı Eray Efe, yaptığı konuşmada, sözün bittiği yere gelindiğini belirterek teröre lanet etti.

Ülke genelinde 'şehide saygı, teröre lanet' yürüyüşü düzenleme kararı alındığını ve Simav’da da bu yürüyüşe destek olduklarını belirten Efe, “Türk milleti son bir aydır acılar içinde güne uyanmaktadır. Elleri kınalanarak asker ocağına gönderilen koç yiğitler al kanlar içinde baba ocağına dönmektedir. Şehit haberlerinin gelmediği anaların ağlamadığı bir güne milletçe muhtacız.” şeklinde konuştu.

Güvenlik güçlerinin hareket alanlarının kısıtlandığını, görevini yerine getirenlerin de soruşturma geçirdiğini belirten Eray Efe, “Türk milletinin başına gelen en büyük felaket ruh hastalıkları kişilikler ise pişkince siyasi hesaplar yapmaktan, kendi nefsini tatmin etmeye çalışmaktan geri durmamıştır. Güzel günler olacak diye memleketi yangın yerine çevirenler mutlu mudur? Analar ağlamayacak diye terörle masaya oturanlar bugünkü manzaranın mimarı olmaktan gururlu mudur?” ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın, terörün ve terörün arkasında duran her türlü anlayışın karşısında olduğunu söyleyen Efe, “Bu yaşananlar tek tek not edilmektedir. Hesap günü geldiğinde sorumluluk sahibi olanlar bedel ödeyecektir.” dedi.