Kütahya’nın Simav ilçesine 3 km. uzaklıktaki Beyce'de, yaklaşık 1,5 aydır çöpler toplanmıyor. Daha önce belde olan Beyce, Büyükşehir Kanunu gereğince nüfusu 2 binin altında olduğu için 30 Mart 2014 tarihi itibariyle köy statüsüne dönüştürülmüştü. Belediye oldukları zaman kendi çöp toplama araçları bulunduğunu belirten vatandaşlar, köye dönüştürüldüklerinden sonra araçlarının alındığını ve çöplerinin toplanmadığını söyledi.

Çöp kokularının evlerinin içlerine kadar girdiğini belirten Zeynep Yelmer, “Evlerimizde bu kokudan duramıyoruz. Bu çöplerin hemen alınması lazım. Çocuklarımız için çok büyük tehlike oluşturuyor. Kapılarımızı, pencerelerimizi açamıyoruz. ” dedi. Köyün sokaklarının çöpten geçilmediğini belirten Halil Ceylan da, “Belediyeliğimiz alındıktan sonra köyümüzde düzenli bir çöp alımı eskiye göre olmuyor. 1,5 aydır da köyümüzde çöp toplama işlemi yapılmıyor. Sağlık açısından çok büyük tehlike oluşturuyor.” şeklinde konuştu. Simav depreminden sonra yapılan TOKİ konutlarında oturduğunu söyleyen Fatma Okumuş ise, “Kokudan evlerimizin camlarını açamıyoruz. Çöplerin bulunduğu yerin hemen yanında çocuk oyun parkı var. Çöplerimizin düzenli bir şekilde alınması istiyoruz, 1,5 aydır alınmıyor.” dedi.

Beyce Köyü Muhtarı Haşim Akar, “Beldemiz köye dönüştürüldükten sonra çöpler zamanında alınmamaya başladı. Çöp arabası verilmedi, onun için beldemize ait olan arsa ve taşınmazları satıp çöp arabası almaya karar verdik. Köylülerimiz de yardımcı olacak. Bu çöp konusunda başka yapacağımız bir şey kalmadı. Bu çöpler, köylülerimiz ve çocuklar için tehlike arz ediyor. Köyümüz büyük ve kalabalık bir köy. Şu anda sıcaklar başladı ve kokular çoğalmaya başladı. Simav’da, bu yönden Özel İdare'ye bakan 100’e yakın yerleşim yeri var. Bu yerleşim yerlerine düşün, araç sayısı bir tanedir. Şu an için onların da ellerinden bir şey gelmiyor.” diye konuştu.