Kütahya’nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, terör olaylarına tepki göstermek için yürüyüş düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, otogardan başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek, terörü lanetleyen sloganlar attı.

Yürüyüşe katılan ve esnaf olduğunu söyleyen Ahmet Pınar, “Bayraklarımızı indirmemek için her türlü fedakârlığa hazır olduğumuzu, bir kez daha Simav Cumhuriyet Meydanı'nda göstermiş oluyoruz. Bu topraklar şehit kanlarıyla alındı, şehit kanlarıyla da hiç kimseye vermeyiz. Askere hep beraber, toplum olarak da gitmeye hazırız. Bir bayrak altında bunları yapmaya hazırız.” dedi. Ev hanımı Halise Soydan ise, “Şehit bizim şehidimiz. Vatan bizim vatanımız. Bütün halkımız olarak vatanımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Sağduyulu olmamız gerekiyor. Allah, annelere babalara sabırlar versin. çünkü çok acı çekiyoruz.” dedi.

Terör saldırılarında şehit olanlar için saygı duruşu yapılması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından, bir din görevlisi eşliğinde şehitler için dua edildi. Daha sonra da olaysız şekilde dağılındı.