MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, "Meral Hanım'a yapılan iftiranın günahı o medya mensubunun omuzlarındadır. Çok ahlaksızca, terbiyesizce bir şey. Bir de bunlar havuz medyası dediğimiz medya grubundan ve kendilerini dindar olarak ortaya koyan kimseler." dedi.

Şimşek, baba ocağı Bafra’da gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda ise eski Bafra Baro Temsilcisi Av. Okan Çakmaklı ile sohbet etti. Burada açıklamada bulunan Şimşek, "7 Haziran'da ülkemiz bir seçime gidiyor demokrasi gereği. Yarım yamalak da olsa birçok bakımdan tırmanlanmış da olsa bir demokratik rejimle idare edilmeye gayret ediyoruz. Ama görüldüğü gibi seçim normal şartlarda geçmiyor. Cumhurbaşkanı bir parti lehine Anayasa'yı çiğneyerek propaganda yapmaktadır. Devlet imkanlarını kullanarak bir partiye oy istiyor. Bu anayasal bir suç esasında. İnsan normal vatandaş da olsa, cumhurbaşkanı da olsa onu Anayasa bağlar. Herkesin yapacağı şey orada bellidir. 'Ben sorumsuz cumhurbaşkanıyım, ben seçimle geldim' demesi Anayasa'yı ihlal hakkını ona vermez. Türkiye çok asimetrik bir şekilde seçime gidiyor. Yani bir iktidar partisi var, devletin bütün imkanlarını kullanıyor, Cumhurbaşkanı devletin imkanları ile mitingler düzenliyor. Bir yanda ise imkansızlıklar içerisinde demokrasi mücadelesi veren partiler var. Tabi bu asimetrik mücadele içerisinde normal şartlarda bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Ve bu seçimlerin normal sonuç vermeyeceğinden endişeliyim. Ülkemizde maalesef demokrasi gittikçe geriye gidiyor. Hukuk devleti gittikçe geriye gidiyor. İyi bir durumda değiliz. Bu seçim bence demokratik bir seçim değildir bana göre. Hakkaniyetli, adaletli bir seçim değil." değerlendirmesinde bulundu.

Meral Akşener'e yapılan iftira ile ilgili olarak da açıklama yapan Şimşek, "Meral Hanım gerekli cevabı medyada fazlasıyla verdi. Ve gerekli işlemleri de yaptırdı. Yasal yollara başvuracağını da söyledi. Demokratik bir ülkede yapılacak budur. Esas bunu yapan bir medya mensubudur. Meral Hanım'a yapılan iftiranın günahı o medya mensubunun omuzlarındadır. Çok ahlaksızca, terbiyesizce bir şey. Bir de bunlar diyoruz ki havuz medyası dediğimiz medya grubundan ve kendilerini dindar olarak ortaya koyan kimseler bunlar. Ortada bir bilgi, belge yokken sadece bir duyum üzerine diyor, falanca söylediydi bana diyor. Böyle bir şey söylemesi kul hakkına girmez mi aynı zamanda. Madem Müslüman inançlı birisi, öyle olduğunu söylüyor kendisi. Meral Hanım'ın hakkının hadi bu dünyada cezası mahkeme karşısında verilir, ama tabi mahkemeleri de görüyorsunuz gerçi onları da zapetmişler, olsun adalet bir gün tecelli eder, en azından öbür dünyada tecelli eder. Çok çirkin bir şey bu. Yani Meral Hanım'a yapılan çok büyük hakarettir. Meral Hanım Türkiye’de saygın bir yere sahiptir. TBMM Başkan Vekili, MHP Milletvekili aynı zamanda. Bakanlık yapmış bir şahsiyettir." şeklinde konuştu.