Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, koalisyon görüşmelerinin daha erken aşamada olduğunu dile getirerek, “Muhalefetten de yapıcı bir tutum ile karşı karşıya kalırsak, arzuladığımız samimiyeti bulursak ülkemiz için en doğru olanı yapmak için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Gaziantep İl Başkanlığı’nda partililerle ve vatandaşlarla bayramlaştı. Tüm İslam aleminin bayramını kutlayan Bakan Şimşek, “Mübarek Ramazan Bayramımızın hem Gaziantep’imize, hem ülkemize, hem de İslam alemine, bütün insanlığa hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ümit ediyorum ki özellikle bu coğrafyada şu anda devam eden zulümler son bulur. Kardeşlik, birlik beraberlik, barış esas olur. İnşallah bölge için zor günler geride kalır.” diye konuştu.

“Koalisyon görüşmeleri kendi mecrasında devam edecek” diyen Şimşek, şunları kaydetti: “Daha erken aşamadayız. İnşallah ülkemiz için hayırlısı ne ise o olur. Biz bu süreçte samimi ve yapıcı olacağız. Bizim için öncelikle olan konu ülkemizin menfaatleri, ülkemizin tabi ki geleceği, refahı, huzuru, yapısal reformların ortaya konmasıdır. Muhalefetten de yapıcı bir tutum ile karşı karşıya kalırsak, arzuladığımız samimiyeti bulursak ülkemiz için en doğru olanı yapmak için ne gerekiyorsa yapacağız.”

Partililer ve vatandaşlarla bayramlaşan Şimşek, çocuklara da oyuncak dağıttı.