Artvin'de düzenlenen Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıldönümü etkinliklerine Simülasyon Atış Yarışması finali ile devam edildi.

Artvin İl Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan yarışmaya; Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çevik, Artvin Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Toktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan çeşitli kurum amirleri ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Yarışma başlamadan önce yarışma hakkında katılımcılara bilgi veren İl Müdürü Alaattin Akbaş 5 polisin finale kaldığını belirterek, "Bu arkadaşları daha önce görmedikleri bir simülasyon üzerinden müsabakaya davet ediyoruz. Geldiklerinde önce tabancayı kendileri sıfırlayacaklar, sonra tek tek bu simülasyon üzerinden müsabakalarını yapacaklar. Zaten sizde ilk yarışmacıdan sonra konuyu kavrayacaksınız." dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Polisevi'ndeki, akıllı sınıfta yapılan yarışmada, finale kalan 5 polis kıyasıya yarıştı. İl genelinde 31 polisin girdiği yarışmada sabit hedefe atış, hareketli hedefe atış şeklinde yapılan elemelerden sonra, finale kalan son 5 polis simülasyonlu, rehine kurtarma ve hareketli hedefe atışta yarıştı. Simülasyonda hedefleri vurmada en başarılı olan Hamit Yalçınkaya 58 puanla 1. oldu. Yalçınkaya'nın 1. lik ödülünü Artvin Valisi Kemal Cirit verdi. Cirit başarılarından dolayı polisleri tebrik etti.

Daha sonra Vali Kemal Cirit, İl Emniyet Müdürü Allattin Akbaş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çevik, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Toktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan da yarışmanın sonunda simülasyonlu hareketli atış denemeleri yaptı.