Birlikte sınava hazırlanan Özlem – Öznur Çınar kardeşler, Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’ni (SEU) kazandı. Özlem, hemşirelik; Öznur ise odyometri bölümüne yerleşti. Eğitim hayatları birlikte geçen amca çocukları Can ve Ercan da aynı üniversitenin odyometri bölümünde okumaya hak kazandı.

Lise yıllarında üniversite okuma hayali kuran Çınar kardeşlerin hedefi aynı üniversite okumaktı. Özlem 2 yıl boyunca girdiği sınavlarında istediği sonucu alamadı. Ancak bu yıl kardeşi Öznur ile birlikte girdikleri üniversite sınavında hedefledikleri puanı elde etti. Tercih döneminde de aynı üniversiteye birçok tercih verdiler. Yerleştirme sonuçları açıklandığında her iki kardeşin üniversite okuma hayali gerçekleşti. Özlem SEU Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümünü, Öznur ise aynı üniversitenin Meslek Yüksekokulu Odyometri bölümünü kazandı.

Abla-kardeş, SEU’ye kayıtlarını yaparak, hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Özlem ve Öznur, şimdi aynı üniversitede okuyacak olmanın mutluluğunu yaşıyor. Ailelerinin yanında üniversite okuma rahatlığına kavuşan Çınar kardeşler, SEU’de kaliteli bir eğitim alacaklarına inanıyorlar. Sağlık okuyacak Özlem ve Öznur’un yeni hayali ise bir an önce üniversiteyi bitirip insanlara faydalı olmak.

EĞİTİM HAYATI BİRLİKTE GEÇEN KUZENLER DE AYNI ÜNİVERSİTEYİ OKUYACAKLAR

Bir başka dikkat çekici başarı hikâyesi ise Can ve Ercan’ın öyküsü. Amca çocukları olan Can ve Ercan Arslan, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşıyor. Aileleri nakliye işiyle uğraşan amca çocukları bütün okul hayatını birlikte geçirmiş. Birlikte üniversite sınavlarına hazırlanan kuzenler, aynı üniversitenin aynı bölümünü kazandı. Can ve Ercan şimdi Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Odyometri bölümünü okuyacaklar. Aileleriyle kayıt yaptırmaya gelen Arslan kuzenler, birlikte okuyacakları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Kuzenler, mezun olduktan sonra da aynı iş yerinde çalışmayı da hayal ediyor.

Öte yandan SEU’de kayıtlar aralıksız devam ediyor. İlk gününde Fizyoterapi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, İşletme ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümüne yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri yapıldı. İkinci günde ise Odyometri ile Tıbbî Dökümantasyon ve Sekreterlik Bölümü öğrencileri kayıtlarını gerçekleştirdi.

Toplam 751 öğrencinin yerleştiği SEU’da kayıtlar, 7 Ağustos Cuma gününe kadar sürecek. Kayıtlarda bölümlerin işlem sırası şu şekilde:
5 Ağustos Çarşamba: Hemşirelik ile Sosyal Hizmetler (1. ve 2. Öğretim)
6 Ağustos Perşembe: Mimarlık, Mimari Restorasyon ile Bilgisayar Programcılığı
7 Ağustos Cuma: Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik (1. ve 2. Öğretim), Dış Ticaret ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları.