Afyonkarahisar Barosu’na kayıtlı avukat Umut Kılıç, hakimlik ve savcılık sınavının mülakatına geldiği Ankara’da, cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı. Kılıç’ın mülakat sırasında komisyon üyeleriyle girdiği tartışmada söylediği sözler sebebiyle tutuklandığı belirtildi.

Umut Kılıç, Adli Yargı Hakim ve Savcılık Sınavı’nın yazılı aşamasından sonra mülakata katılmak üzere bugün Ankara'ya geldi. Kılıç, mülakat esnasında dile getirdiği sözler sebebiyle Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret ve kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret’ suçlarından tutuklanmasına karar verildi.

Ankara Barosu yaptığı yazılı açıklamada, Kılıç’ı tutuklu bulunduğu cezaevinde ziyaret ederek destek verdiğini bildirdi. Ankara Barosu ayrıca sürecin her yönü ile takipçisi olacaklarını belirtti. Barodan yapılan açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı:
“Ancak asıl önemli olan, iktidarın artık hakareti dahi tutuklama sebebi olarak görecek kadar firavunlaşmış olmasıdır. Meslektaşımızın hakaret edip etmediğine mahkeme karar verecek ise de hakaret iddiası ile tutuklanması bile tüm yargının ayağa kalkması için yeterlidir. Artık istenilen ve uygulanan rejimin adını koymanın vakti gelmiştir. Bugün itibarı ile artık Türkiye faşizm ile yönetilmektedir."