Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ilk oturumu bitti. Sıva girenler zorlanmadıklarını belirtti. Sınav, öğleden sonra yapılacak oturumla devam edecek.

Cumartesi ve Pazar günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplam 4 oturum şeklinde yapılacak sınava yaklaşık 2 milyon aday giriyor. Adaylar, yaklaşık iki saat içeride ter dökerken aileleri de dışarıda merakla onları bekledi. Sınavdan çıkanlar ailelerine sarıldı. Adaylar bu sene genel kültür testinin kolay geçtiğini vurguladı.

Sınavının başarılı geçtiğini kaydeden Fidan Kaya, “Sınavım çok güzel geçti. Bana göre güzeldi. Çok zor değildi. Normal denemelerde girdiğim sorular çok daha zordu.” açıklamasını yaptı.

Sınava giren bir başka adayda şunları dile getirdi: “Sınav güzel geçti. Ortalama zorluktaydı. Genel kültür ve genel yetenekten girdim. Çok zorlayıcı sorular yoktu.” Murat Ünver ismindeki sınava giren bir aday da zorlandığını belirterek elinden geldiğince yapabildiği soruları çözdüğünü vurguladı.

Öte yandan adaylar, öğleden sonraki oturuma saat 14.00′te girecek. Pazar günü de sabah ve öğleden sonra iki oturuma girilecek.